Un parapantist din Cluj a făcut SENZAŢIE în aer: A sărit, în premieră mondială, din avion cu paraşuta şi o parapanta VIDEO

 

Călin Popa a făcut joi, pe Aerodromul Dezmir, un salt în premieră mondială, sărind din avion în tandem cu paraşuta după care s-a desprins de aceasta cu o parapantă.

Călin Popa are 28 de ani şi locuieşte de doi ani în Nepal unde este instructor şi pilot de parapantă.

În aer, tânărul a realizat, spre deliciul publicului, o serie de acrobaţii aeriene extrem de grele, pe care, spune Călin, "cu siguranţă nu le va mai face nimeni, sau poate doar o mână de oameni, pentru că sunt foarte complicate".

Paraşutistul Călin Popa a sărit în tandem cu un alt paraşutist cu o paraşută dintr-un avion de la înălţimea de 2.500 de metri. Această manevră a fost una inedită, deoarece s-a desprins cu o parapantă, după care a aterizat pe pământ.

Am avut puţine emoţii şi sunt mulţumit. Ceea ce am făcut eu au fost manevre aeriene de cel mai înalt nivel în acrobaţia mondială, foarte dificile, iar acestea le pot executa doar o mână de oameni în lume. Am început să zbor în 1999 şi m-am antrenat în acrobaţie începând din 2006. Am şi inventat o manevră nouă. Am realizat, joi, un salt care nu a mai fost folosit niciodată şi este o premieră mondială, şi anume desprinderea unei parapante de o paraşută de tandem lansată din avion”, a spus Călin Popa.

Doru Baciu este paraşutisul de care Călin Popa a fost legat, şi de care mai apoi s-a desprins cu parapanta.

Acrobaţiile pe care Călin Popa le-a realizat sunt mai multe: printre care „S-sfera”, „tumba nesfârşită”, „învârtita”, iar la final a executat un looping lateral, aterizând la punct fix.

Alături de Călin a fost bunica sa, în vârstă de 88 de ani, deoarece părinţii erau plecaţi în vacanţă. Aceasta l-a felicitat şi a spus că dacă nu ar fi fost bolnavă, ar fi sărit şi ea cu paraşuta: „La început, când Călin s-a apucat de sărit cu paraşuta, mi-a fost teamă. Acum, înainte de acest salt, mi-am făcut o cruce mare şi am aşteptat să văd ce face. Sunt foarte mândră de el”, a spus aceasta.

 

 

 

 



Comentarii Facebook