Un paramedic clujean a salvat viața unui bărbat căzut pe carosabil

 

Un paramedic ISU Cluj a salvat viața unui bărbat căzut pe carosabil. 

 

Plutonierul major Hădărean Alexandru se întorsese acasă, vineri după-amiaza, alături de soția și fiica sa, când a observat pe geamul locuinței un bărbat căzut pe carosabil.

 

”Instinctul l-a făcut să reacționeze imediat pentru a-i sări în ajutor persoanei inconștiente și, ajutat de câțiva trecători, a retras de pe partea carosabilă bărbatul căzut.

 

Persoana se afla în stop cardiorespirator. Pregătit în asistență medicală de urgență, pompierul a început să facă masajul toracic extern, cerând trecătorilor să solicite telefonic ajutor la 112 și să-i sprijine capul persoanei căzute pe timpul manevrelor de prim ajutor.

 

După sosirea echipajului medical la locul incidentului paramedicul-pompier a continuat manevrele de asistență medicală”, precizează reprezentanții ISU Cluj.

 

Timp de 30 de minute a continuat masajul toracic extern, a folosit balonul pentru respirat, pipa Guedel pentru dezobstrucția căilor aeriene și butelia de oxigen pentru îmbunătățirea aportului de gaze în aerul respirat de către victimă.

 

Bărbatul a fost stabilizat de echipajul medical și transportat de urgență la unitatea de primiri urgențe.

Comentarii Facebook