Miercuri 20 Octombrie

Un nou-născut A MURIT la Cluj, pentru că medicul NU a fost lăsat să-l opereze

 

Un copil născut prematur a murit, pentru că managerul spitalului nu a permis efectuarea unei operații. 

 

Părinţii copilului au aşteptat mai multe ore un elicopter chemat de managerul Spitalului Clinic Județean Cluj, Petru Şuşcă, pentru a-l transfera pe nou-născut la Bucureşti. Sara Maria a murit la câteva ore după ce s-a născut, în drum spre Spitalul Clinic de Copii.

 

Managerul Șușcă susține că medicul Constantin Ciuce, care ar fi putut să opereze nou-născutul şi să-i salveze viaţa, nu ar fi avut calificarea necesară şi că ar fi operat ilegal. Cu toate astea, medicul Constantin Ciuce a salvat până acum vieţile a zeci de copii aflaţi în situaţii similare.

 

Domnul economist Şuşcă a ajuns să descopere acum o ilegalitate pe care eu o practic de peste 20 de ani, timp în care am operat la solicitarea colegilor pediatri şi neonatologi copii. E falsă afirmaţia că nu am operat copii atât de mici(...). Domnul mananger nu m-a contact o dată măcar, de când este manager al spitalului, să-mi comunice sau să-mi dea în scris faptul că eu nu am dreptul să operez copii. În această ţară, chirurgi generalişti, fără diplomă de chirurgi pediatri, operează. Şi nimeni nu interzice unui om, când e vorba de profesionalism, să interzică", a declarat chirurgul Constantin Ciuce, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

 

"În cursul zilei de luni voi face o conferinţă de presă în care voi arăta toate abuzurile pe care conducerea actuală a spitalului le-a realizat în legătură cu clinica pe care o conduc, cu întreg colectivul şi cu mine în mod special, prin care au destructurat un sistem de urgenţă care se adresează siguranţei pacienţilor şi care ne pune pe noi în risc de malpraxis. De un an de zile suntem într-o situaţie conflictuală(...). Am depus o plângere penală împotriva conducerii pentru abuz în serviciu", a mai spus profesorul doctor Constantin Ciuceâ.

 

Drama a avut loc în condițiile în care trei medici specialiști ginecologi au recomandat, cu mult timp înainte de nașterea fetiţei Sarei-Maria, ca hernia diafragmatică descoperită în perioada intrauterină să fie operată imediat după naștere de către profesorul Ciuce, la Clinica Chirurgie I, la nici 200 de metri de spitalul unde s-a născut fetița.

 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, s-a arătat revoltat de situaţie şi spune că medicul Constantin Ciuce trebuia lăsat să o opereze pe fetiţă.

 

Ministerul Sănătăţii a aflat despre problemele din spital încă de acum o lună, când Corpul de Control a venit în inspecţie la Spitalul Judeţean Cluj. 

 

Atunci, managerul spitalului l-a pârât pe medicul Constantin Ciuce că ar profesa ilegal, iar ministerul a întocmit chiar un raport în acest caz.

Comentarii Facebook