Un alpinist a rămas suspendat în coardă pe un bloc din Mărăști - FOTO


Un alpinist utilitar a rămas suspendat într-o coardă de alpinism pe un bloc din Mărăști.

Incidentul s-a produs marți, 1 noiembrie, pe strada Năsăud. Blocul este în proces de reabilitare și muncitorul efectua măsurători. Acesta nu a mai reușit să coboare, fiind o defecțiune a echipamentului și au fost chemați pompierii.

Salvatorii au ridicat scara de intervenție și l-au dat jos cu succes pe muncitorul rămas suspendat pe exteriorul blocului. 

ISU Cluj: Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această după-amiază pentru a salva un alpinist utilitar blocat pe hamul de cățărare, în dreptul etajului 5 al unui bloc de locuințe cu 7 niveluri, situat pe strada Năsăud din Cluj-Napoca.

Apelul de urgență a fost înregistrat în jurul orei 15.00, iar la fața locului s-au deplasat o autoscară și un echipaj SMURD. Din primele informații se pare că sistemele de cățărare folosite de alpinist s-au defectat, fiind necesară intervenția pompierilor pentru a fi coborât de pe fațada blocului. Echipajul SMURD a evaluat bărbatul, în vârstă de cca 30 de ani, fără a-l transporta la spital.

WhatsApp Image 2022-11-01 at 15.00.57.jpeg

Comentarii Facebook