Vineri 7 Mai

Un MEDICAMENT folosit frecvent în România poate provoca ATAC DE CORD

 

Antiinflamatorul Diclofenac ar putea provoca atac de cord sau atac cerebral, iar medicii recomandă să îl evitați.

 

Agenţia Europeană a Medicamentului avertizează că aceste pastilele pot da reacţii adverse foarte grave, dacă sunt utilizate în exces de către persoanele cu afecţiuni cardiace sau circulatorii.

 

Medicii prescriu Diclofenac în special pacienţilor diagnosticaţi cu reumatism inflamator cronic, artroze sau artrite. Medicamentul poate deveni periculos fără o dietă riguroasă din care să fie eliminată sarea, conform Realitatea TV.

 

Daniela Toporan, medic primar Spitalul Pantelimon, a declarat că: ”Cei care au insuficienţe cardiace se pot trezi că brusc se umflă picioarele mai mult decât de obicei. Dacă le lasă aşa, fără să se prezinte la medic, riscurile sunt de apariţie a complicaţiilor. Tensiunea arterială să ajungă la valori foarte mari, necontrolate şi pacientul chiar să ajungă în extremis la un accident vascular, să facă angină pectorală, să apară un infarct de miocard”. 

 

Agenţia Europeană a Medicamentului a efectuat un studiu care arată că folosirea pe termen îndelungat şi în doze mari a Diclofenacului creşte cu o treime riscul producerii unui accident vascular.

 

Recomandările PRAC sunt înaintate unui alt grup de lucru, unui alt grup de coordonare unde sunt reprezentanţi ai tuturor autorităţilor naţionale competente. Se va formula un punct de vedere cu privire la Diclofenac în cadrul şedinţei grupului de coordonare pentru proceduri europene din 24-26 iunie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţia Naţională a Medicamentului, Anca Crupariu.

Comentarii Facebook