Liceul ''Avram Iancu'' Cluj-Napoca în TOP 3 cele mai bune licee din România, după media de BAC. În top 10 mai sunt două licee din Cluj


Clujul are trei licee în topul național al celor mai bune unități de învățământ din România, după media de la Examenul de Bacalaureat 2022. 

TOP 10 România- Locurile ocupate de liceele clujene la nivel național, după media la BAC 2022

-locul 3 - Liceul Teoretic ”Avram Iancu” Cluj-Napoca, cu media 9,38

-locul 7 - Colegiul Național ”Emil Racoviță” cu media 9.35

-locul 9 -Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca cu media 9.30

Liceul teoretic "Avram Iancu" reuseste pentru prima oara sa obtina la Bac note mai bune decat licee din Bucuresti aflate permanent in top. 

Precizăm că pe locul 1 în acest top, cu o medie mult mai mare decât a liceelor situate pe locurile următoare- 9.67 -,  este Liceul Pedagogic Anastasia Popescu, care a avut, însă doar doi candidați, situație greu comparabilă cu a celorlalte licee din top cu peste 100 sau chiar 200 de elevi.

Clujul a ocupat primul loc național dupa procentul absolventilor care au promovat BAC-ul. In 2022, in judetul Cluj 85,1% dintre candidati au promovat Bac-ul. Topul promovabilitatii a continuat cu Iași (81,7%), Galați (81,6%) și Brăila (81,3%).

Topul liceelor la nivel național în funcție de media la BAC

a fost realizat de www.bacplus.ro, folosind urmatoarele informații:  

  • MEDIE. Media notelor tuturor elevilor din liceul respectiv. Elevii absenți sau eliminați din examen au fost considerați ca având nota 1.
  • PROCENT DE REUȘITĂ. Procentul elevilor care au depășit nota minimă necesară, adică 5 per disciplină, respectiv 6 în total. Acest procent este raportat la numărul total de candidați înscriși, inclusiv cei absenți și cei eliminați din examen.
  • NUMĂRUL DE CANDIDAȚI. Numărul candidaților care au susținut proba la materia respectivă, sau numărul total de candidați.

 Fără titlu.jpg


elf 22.png


În 2021, topul național arăta altfel, dar Liceul ”Avram Iancu” a câștigat teren.

Fără titlu.png


UPDATE 29.06.2022 

Site-ul www.bacplus.ro si-a modificat criteriul mediei folosite pentru realizarea topului, astfel incat topul initial a fost modificat, iar elevii neprezentati sau cei care au fost exclusi din examen pentru copiere nu mai sunt luati in calcul. Acestia au facut urmatorul anunt:

Anunț important! Formula de calcul a mediei a fost modificată pentru a corespunde cu cea folosită de Ministerul Educației. Mai exact, elevii neprezentați sau eliminați vor fi ignorați din calculul mediei, în loc de a fi considerați ca având nota 1. Este posibil ca anumite medii să fie ușor modificate.

In urma modificarilor facute, topul arata asa: 


Comentarii Facebook