Un liceu clujean face REFORMĂ pentru ca elevii să poată ”respira”, sufocați de online. Dispar din teme, orele se reduc ca timp sau dispar complet


Colegiul Unitarian ”János Zsigmond” a decis să își relaxeze programul pentru ca elevii să poată ”respira” și pentru a nu le afecta sănătatea. 

Conducerea școlii anunță că la grădiniță și școala primară s-a reușit armonizarea unui ”orar specific și un sistem de educație online mai tolerabil pentru fiecare comunitate de clasă, am constatat că învățarea pe termen lung în fața ecranelor în clasele de gimnaziu și de liceu poate fi foarte împovărătoare, cu consecințe fizice pe termen lung.

Ne confruntăm cu decizii foarte dificile, deoarece dezvoltarea abilităților elevilor, extinderea și dezvoltarea cunoștințelor lor este o sarcină care necesită mult timp, care este adesea un proces de învățare tensionat, persistent și de lungă durată, dar vedem, de asemenea, că elevilor că le este din ce în ce mai greu să suporte această situație compulsivă, care implică educație online”.

Consiliul de conducere al Colegiului a decis în urma consultărilor cu personalul didactic să se reducă durata orelor și chiar să se scoată unele ore, care să fie înlocuite cu alte sarcini. 

1. V-VIII. Durata lecțiilor este de maxim 40 de minute. Acest lucru poate fi de 40 de minute, în special pentru subiectele de examen, dar 30-40 de minute este recomandat pentru alte subiecte, așa că pot exista pauze mai lungi în unele cazuri.

2. IX-XII. Orele vor dura între 30 și 45 de minute, cu timpul maxim alocat pentru subiectele de examen și unele subiecte reale.

3. Încercăm să dezvoltăm educația asincronă (în care elevii nu învață în același timp prin activități precum participarea la o prelegere sau la laborator), ceea ce înseamnă că uneori nu începe o lecție online, dar elevul îndeplinește o sarcină specifică (de exemplu, scrierea unui eseu) care îl eliberează de nevoia de a sta în fața unui ecran.

4. De asemenea, planificăm o zi de predare asincronă o dată pe lună, de ex. în loc de cursuri online într-o vineri a fiecărei luni, studentul lucrează independent câteva ore. O excepție aici vor fi cursurile de pre-examen, care ar avea o zi de predare online prescurtată exclusiv pentru subiectele de examen.

5. Vrem să reducem numărul de ore pentru teme, se poate face un singur proiect pe subiect pe lună și încercăm, de asemenea, să reducem temele la sfârșit de săptămână.

6. Cursurile de gimnastică online pot fi înlocuite pentru studenții care fac sport regulat și există o documentație corespunzătoare (certificat de club sportiv, aplicații care măsoară mișcarea regulată, filmări video etc.) Rugăm studenții să facă sport și să mănânce divers și sănătos.

7. Părinții au fost partenerii noștri foarte importanți până acum, așa că le cerem în continuare să-și susțină copiii în această situație dificilă: să aibă o atitudine empatică, pozitivă de încurajare, încurajare și sprijin. Mulțumesc!

8. Noul program va fi finalizat în curând, iar educatorii de clasă vor detalia detaliu acest lucru împreună cu clasa și comunitatea de părinți luni. Noile măsuri vor intra în vigoare marți”.

Comentarii Facebook