Un jandarm clujean a primit o importantă distincție militară din partea Armatei SUA FOTO


Un jandarm clujean a primit, recent, din partea Armatei Statelor Unite ale Americii una dintre cele mai importante distincții militare.

Maiorul Cosmin Covaciu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj a fost recompensat recent de Armata Statelor Unite ale Americii, ”Meritorius Service Medal”, aceasta fiind cea mai înaltă distincţie militară americană acordată trupelor aliate. Distincția i-a fost înmânată în cadrul activității de evaluare a Jandarmeriei Române, pentru anul 2019”, informează IJJ Cluj.

Cu aceeași ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a înmânat jandarmului clujean “Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cu însemn de război”.

Aflat la cea de-a doua sa misiune internațională, maiorul Cosmin Covaciu a participat în perioada februarie-septembrie  2019 la misiunea NATO Resolute Support, în teatrul de operații Afganistan. 

În calitate de consilier al instructorilor implicați în pregătirea poliției afgane, ofițerul s-a făcut remarcat prin capacitatea deosebită de  rezolvare a problemelor, prin inițiativă și dăruire, acțiunile sale contribuind la procesul de înfăptuire a păcii în zonă”, mai transmite IJJ Cluj.

Din anul 2016, maiorul Cosmin Covaciu este comandantul Detașamentului de Jandarmi Gherla-Dej. 


Comentarii Facebook