Un fotograf din Cluj pozează maidanezii ca să ajute adopția lor - FOTO


Fotograful clujean Ajtai Krisztina face poze animalelor abandonate ca să ajute la adopţia lor și a reușit deja să trimită căței în Suedia, Germania, Anglia.

Mereu am avut 2 mari iubiri: animalele si arta fotografiei“, spune fotograful Ajtai Krisztina.

Fiind pasionată de mult timp de fotografierea animalelor, clujeanca a deschis o pagină online numită Petsonality. ”Fac asta pentru simplul fapt că vreau să ajut şi asta e metoda prin care eu pot să îi ajut cel mai bine. Sincer, nu mă aşteptam să fie chiar atât de apreciată”, a spus tânăra, conform Adevărul.ro.

Este proiectul meu de suflet. Mă bucur enorm că am avut, în sfârşit, curajul să încep aşa ceva. Dacă e ceva ce îmi doresc foarte mult de la acest proiect este să fiu un exemplu. Fiecare poate să ajute cu ceva. E nevoie doar de voinţă destulă”, mărturiseşte Krisztina.

46932080_2005617019527646_5468119286276947968_n.jpg

Fotografiile sunt speciale pentru că totul este pregătit. Krisztina cumpără accesorii: eşarfe, căciuli, papioane, coroniţe cu flori. ”Din păcate, şi aparatura e foarte scumpă şi trebuie schimbată destul de des, dar spre marea mea bucurie sunt persoane care din când în când se oferă să mă şi ajute cu donaţii”, completează clujeanca.

43765061_1941846002571415_7936978371915808768_n.jpg

Povestea lui Flinn o emoționează pe Krisztina. A fost găsit în Mărăști, ”într-o stare groaznică, nu mai avea forţă să se ridice de jos, era deshidratat, rahitic si cu demodecie (n.red. o boală de piele la câini, i se mai zice şi râia roşie) avansată. O persoană minunată l-a preluat în foster şi timp de cinci luni a stat în familia ei“, povesteşte tânăra.

Acea persoană e Roxana Costan, o studentă la Medicină Veterinară din Cluj. Acasă are vreo cinci dulăi, sub tratament, două pisici şi un porumbel. ”Nu ştiu, sincer, dacă mai trăia mult dacă nu-l găseau fetele“, zice ea. 

După ședința foto, Flinn a fost adoptat în Germania. ”Prin ochii lui îi vedeam durerea. M-am străduit să fac tot posibilul ca fotografiile lui să fie cât mai frumoase. Acum se afla în Germania, unde a fost adoptat imediat ce au postat imaginile“, continuă Krisztina.

orig (1).jpg

Despre animale clujeanca spune că: ”Ne fac să iubim mai mult, sa preţuim fiecare clipă şi să învăţăm să dăruim necondiţionat”. Visul ei este ca într-o zi proiectul ei să ajungă internaţional şi să aibă un studio foto cu acces pentru animale şi stăpâni.

Comentarii Facebook