Un fost voluntar SMURD Cluj, acum student la Medicină, a salvat viața unor oameni implicați într-un accident - FOTO


Cosmin se întorcea aseară de la Sibiu, acolo unde și-a petrecut Revelionul alături de câțiva prieteni. În Turda a văzut mai mulți oameni adunați în jurul unui tânăr, căzut pe stradă. I-a spus tatălui său, care conducea mașina, să oprească imediat.

Acesta are tot timpul în mașina părinților un rucsac cu o trusă de prim-ajutor, fiind deja o cerință a profesiei de salvator. Și-a luat cele necesare și s-a îndreptat spre victimă. După ce a făcut o evaluare rapidă, i-a acordat bărbatului inconștient un prim-ajutor de bază, punându-l în poziția laterală de siguranță. Apoi l-a protejat de hipotermie cu o folie termoizolantă. În paralel, a sunat la numărul unic de urgență și i-a oferit dispecerului toate detaliile. După câteva minute, a sosit la fața locului echipajul SMURD de la Detașamentul Turda, foștii săi colegi, deoarece Cosmin a făcut mai mulți ani voluntariat la ISU Cluj, au relatat. 

A fost foarte tare să văd că tocmai ei se dau jos din ambulanță. Mi-a căzut fața, efectiv. La începuturile mele, colegii de la Turda m-au învățat și m-au ajutat foarte mult”, a spus Cosmin, care și-a dus pasiunea mai departe, iar acum e student în anul II la Facultatea de Medicină din Sibiu. 

Povestea lui a pornit încă din adolescență, când s-a înscris la programul Salvator din Pasiune din cadrul ISU Cluj.

A fost unul dintre voluntarii dedicați și a decis să continue pe acest drum. Tocmai de aceea, s-a transferat la ISU SIBIU și efectuează gărzi pe ambulanțele SMURD, visând să profeseze în domeniul terapiei intensive.

Comentarii Facebook