Un fost elev al unui Liceu clujean, ajuns bucătar în Marea Britanie, a revenit acasă și le dă o LECȚIE tuturor

 

Un fost elev al Liceului Tehnologic nr. 1 din Cluj-Napoca, care pregătește bucătari, realizează, din fonduri proprii, o expoziție de artă culinară.

 

Partenerul principal în realizarea acestei expoziţii este un absolvent al liceului, Czineghe Lorand, promoţia 2015, bucătar la OLD MANSE HOTEL ****, din Marea Britanie. Acesta doreşte să dea exemplu generaţiilor următoare privind traseul profesional şi ajutorul primit din partea liceului în acumularea de cunoştinţe în domeniul de Alimentaţie Publică pe parcursul celor 4 ani de studiu.

 

Scopul principal al acestui eveniment este promovarea meseriei de bucătar, oportunitaţile pe care domeniul le oferă, atât la nivel naţional cât şi internaţional. Expoziţia se adresează în special elevilor care urmează meseria de bucătar, dar şi celor care doresc pe viitor să se orienteze spre acest domeniu.

 

Gazda expoziţiei este Liceul Tehnologic nr.1 din Cluj-Napoca, de pe Strada Maramureşului nr. 165 A( telefon 0264435504). Expoziția  va avea loc in data de 25 martie 2016, începând cu ora 13, în sala de mese a liceului.

 

Expoziția este organizată în parteneriat cu Czineghe Lorand, absolvent  al Liceului Tehnologic nr. 1 din Cluj-Napoca, promoţia 2015, specializarea tehnician în gastronomie. În momentul de față este bucătar la OLD MANSE HOTEL ****, din Marea Britanie. Acesta a ales ca valoarea unui premiu primit pentru activitatea sa din Marea Britanie să fie destinată susținerii acestei expoziții, organizată în cadrul fostei sale școli.

 

Ne bucură foarte mult organizarea acestui eveniment, cu atât mai mult cu cât este organizat în parteneriat cu un fost elev de-al nostru, un motiv de mândrie în plus. Pentru orice dascăl este ceva extraordinar să vezi nu doar că foștii elevi și-au așezat bine drumul în viață, dar se reîntorc cu bucurie la școala în care au învățat. Și pentru elevii noștri de azi este un prilej de a afla ce îi așteaptă  după ce vor părăsi băncile școlii. În plus, Lorand este un model de succes. O demonstrație a faptului că îți poți așterne un drum de succes în viață, cu o meserie frumoasă, învățată într-o școală serioasă.. Aceasta expozitie se constituie ca o pledoarie pentru învățământul tehnologic”, este de părere prof. Grigore Chiurbe, directorul liceului.

 

Cu ocazia expoziției vor fi pregătite preparate din bucataria națională și internațională.

 

În cadrul Liceului Tehnologic nr.1 din Cluj-Napoca funcționează, din anul 2000, Școala profesională, calificarea de bucătar. Din anul 2010, în cadrul parcursului liceal a fost inclusă și specializarea Tehnician în gastronomie.

Comentarii Facebook