Un elev din Țaga, mai bun ca elevii de la licee de fițe din Cluj-Napoca: Se poate și fără meditații

 

Un elev de la școala din Țaga a obținut o medie excelentă la examenul de Evaluare Națională, depășind elevii de la liceele de top din Cluj-Napoca.

 

Surpriza a fost un elev din Țaga, Cristian Daniel Rus, de la Școala gimnazială Țaga, care a luat 9.80 la română și 10.00 la matematică.

 

La școala din Țaga au dat examenul de Evaluare Națională în total 5 copii, iar Daniel Rus a terminat cu media 9.90. Mai sunt doi tineri care au avut medii bune, 8,65 și 8,47.

 

Daniel este pe locul 13 în județ, după această medie și va putea opta să urmeze cursurile la ce școală își dorește din Cluj-Napoca, inclusiv la titratul Liceu Emil Racoviță.

 

 

Este un elev care în trei ani la rând a ajuns la faza națională, la Olimpiada satelor, la română, și anul acesta a fost la matematică.

 

Este un tânăr foarte muncitor, dar nu a luat niciodată meditații, ci numai cât s-a muncit la școală. A venit mama la mine și m-a întrebat dacă nu aș putea să îi dau ore private la matematică, dar i-am spus că atât cât se lucrează la școală este suficient”, ne-a relatat Elena Mârza, profesoară de matematică și directoarea Școlii gimnaziale din Țaga.

 

Daniel Rus vrea să meargă mai departe Liceul Național ”Emil Racoviță”, secția informatică - intensiv engleză. El a dat testul de limbă străină și l-a luat.

 

Elena Mârza a spus că meritele pentru aceste performanțe sunt ale elevului, dar și profesorii și-au dat silința.

 

În primul și în primul rând am avut cu cine să lucră, dar este și meritul profesorilor de la școală. La noi, la română și matematică se muncește foarte mult, se stă după ore și se fac pregătiri. Profesorii sunt prioritari. Acum doi ani am avut o altă fetiță care a intrat la Liceul Emil Racoviță”, a mai spus Elena Mârza.

 

REZULTATE EVALUARE: Liceul Racoviță înfrânt de un liceu din Turda

 

Comentarii Facebook