Un elev din Cluj a câștigat Concursul Mozart - VIDEO

 

Cadmiel Boţac, elev la Colegiul de Muzică ”Sigismund Toduţă” din Cluj, a câștigat concursul Mozart din acest an. 

 

Competiția a avut loc la Sala Studio a Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”, în zilele de 6 şi 7 decembrie, fiind la cea de-a XXI-a ediţie. 

 

Au participat 17 concurenţi din toată ţara, de la cei mai mici până la tinerii de 25 de ani. Repertoriul a constat în două lucrări la alegere din cele propuse de organizatori, aferente celor două etape ale concursului.

 

Juriul a fost alcătuit din personalităţi artistice de anvergură internaţională: Martin Hughes, preşedintele juriului (Universitatea de Muzică din Viena), Adriana Bera (Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca), Dana Borșan (Universitatea Națională de Muzică din București), Sorin Dogariu (Facultatea de Muzică a Universității de Vest din Timișoara), Horváth Zoltán (Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca).

 

Şi anul acesta Premiul I - în valoare de 2500 lei - a fost acordat unui elev al Colegiului de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj, Cadmiel Boţac; Premiul II, în valoare de 2000 de lei s-a acordat tinerilor Diószegi Benjámin, student la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” şi Veress Gáspár, student la Academia de Muzică „Ferenc Liszt” din Budapesta.

 

De remarcat faptul că în ediţiile de până acum, laureaţii Concursului Mozart, secţiunea pian, au fost elevi ai eminentei profesoare Gerda Türk. De aceea, în memoria distinsei profesoare de pian s-a acordat anul acesta pentru prima oară un premiu în valoare de 1000 lei celui mai tânăr pianist admis în etapa a doua, nepremiat de juriu. Acesta a fost acordat elevei Cristiana Dragoş-Roman, clasa a VII-a. De asemenea, laureaţii celor trei premii şi laureatul premiului special au primit din partea editurii Bärenreiter partituri ale sonatelor, respectiv ale variaţiunilor de Mozart în ediţia Neue Mozart Ausgabe.

Comentarii Facebook