Un deținut a încercat să evadeze pentru a doua oară în 10 zile din Penitenciarul Gherla. L-a „ajutat” o poartă defectă


Un deținut a încercat să evadeze sâmbătă, 25 iunie, din Penitenciarul Gherla, dar spre „ghinionul” lui, a fost prins și mutat la o altă închisoare din țară.

Un deținut al Penitenciarului Gherla a încercat sâmbătă, 25 iunie, să evadeze din spatele gratiilor, fugind din secția de detenție până în zona filtrului auto din postul de control 1 situat la ieșirea din penictenciar, potrivit reprezentanților Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. 

Bărbatul care a încercat să evadeza nu este la prima tentativă de a face acest lucru. Prima încercare a fost acum 10 zile, dar fără succes. 

Cum a încercat să evadeze prima oară

După ce a beneficiat de dreptul la vizită, în timp ce urma să fie condus la camera de deținere, bărbatul a luat-o la fugă spre poarta deschisă a fabricii de mobilă din penitenciar și s-a ascuns într-o hală. După 10 minute, pușcăriașul a fost prins. 

Poarta de acces a sectorului de detenție este defectă 

Potrivit  reprezentanților Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, poarta de acces în sectorul de detenție este defectă de 3 zile, iar acest lucru a înlesnit tentativa de evadare.

Deși această problemă a fost semnalată de polițiștii de penitenciare din sectorul operativ, nu s-a luat nicio măsură. Această poartă a fost unul dintre factorii care a înlesnit ajungerea deținutului Robert Balasz la postul de control auto al penitenciarului, fiind la un pas de a evada din penitenciar”, au declarat reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, potrivit fsanp.ro

Deținutul a fost mutat la un alt penitenciar din motive de siguranță. 


Comentarii Facebook