Un cunoscut SPĂRGĂTOR de locuințe din Cluj a fost încătușat! Și-a făcut nevoile în casa păgubitului

 

Un cunoscut spărgător de locuințe din Cluj a fost reținut și va fi dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare pe 30 de zile.

 

Eugen Rostaș, 24 de ani, a spart zeci de locuințe și a stat în închis mulți ani, dar viața din penitenciar nu l-a speriat. 

 

În 25 ianuarie, Gheorghe C., din Cluj Napoca, și-a găsit locuința prădată de hoți. ”Când am plecat, am văzut doi tineri care stăteau fără treabă, la vreo 15 metri de casa mea. Nu au furat bunuri de valoare, că nu aveau ce. Au luat niște bijuterii, moștenire de familie, și 1.000 de lei. Au venit polițiștii, au făcut poze, au căutat probe”, a povestit clujeanul.

 

Hoții nu s-au mulțumit numai cu bunurile furate, ci și-au făcut și nevoile în sufrageria clujeanului. 

 

Bărbatul a găsit în curte un corn cu ciocolată, cu care hoții au momit câinele și a bătut magazinele prin zonă pentru a vedea dacă nu de acolo au cumpărat hoții produsul. 

 

Una dintre vânzătoare mi-a spus că doi tineri, aceiași care stăteau în fața casei mele, au cumpărat un corn. Am cerut înregistrarea, iar pe imagini se vede cum cei doi forțează casa de marcat în timp ce vânzătoarea era plecată”, a spus clujeanul.

 

Bărbatul le-a dus polițiștilor și un vecin. ”Un vecin mi-a zis că a văzut doi tineri care au sărit gardul din curtea casei mele, în stradă. Când i-am arătat imaginile, i-a recunoscut imediat, chiar a descris cu ce erau îmbrăcați. L-am dus pe martor la Poliție, unde i-a descris pe hoți, ba l-a și recunoscut pe unul pe planșele foto. Apoi, tot eu am început să caut cum îi cheamă. Am aflat date sigure, nume, adresă, cazier, despre unul dintre ei, cel din plan apropiat, și am mers din nou la Poliție”, spune victima hoților.

 

Eugen Rostaș și Tiberiu Silaghi, din Arad, au fost prinși de polițiști. Primul are la activ 12 condamnări pentru furt. 

 

Rostaș a fost eliberat în 2013 de la Gherla, dar a comis rapid o nouă infracțiune. El a scăpat rapid de acuzații pentru că victima s-a împăcat cu el. 

 

În cazul spargerii din 25 ianuarie 2015, paguba este de circa 10.000 de lei. 

 

Eugen Rostaș și Tiberiu Silaghi vor fi duși miercuri, 25 martie, în fața judecătorului cu propunere de arestare pe 30 de zile. Rostaș a fost eliberat în trecut înainte de termen și mai are de efectuat o pedeapsă de circa 7 ani, care s-ar putea adăuga unei pedepse viitoare și transforma într-o condamnare de circa 9 ani. 

Comentarii Facebook