Un copil de trei ani a murit la Cluj înecat


UPDATE 1 

Pompierii clujeni au crezut inițial că fetița s-a înecat cu un bol alimentar, dar în urma cercetărilor s-a stabilit că a murit înecată într-o groapă săpată chiar de tatăl ei și care s-a umplut cu apa de ploaie. 

După ce s-a înecat a vomitat și alimentele i-au ajuns în căile respiratorii. Din acest motiv, pompierii au crezut că e înecată cu un bol alimentar”, ne-a relatat un oficial al Primăriei din localitate. 

Poliția Cluj a confirmat cele spuse mai sus: ”În data de 26 iunie a.c., în jurul orei 19.50, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că în curtea unui imobil din localitatea Finișel, comuna Săvădisla, o fetița s-ar fi înecat, fiind inconștientă.

La fața locului au fost dirijate de urgență echipaje medicale, precum și echipa operativă de polițiști, constatând că aspectele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o fetiță de 3 ani și 8 luni.

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că fetița ar fi căzut într-o  groapă, săpată în vederea construirii unui depozit de alimente, în care s-a acumulat apă datorită precipitaților din ultima perioadă.

Aceasta a fost găsită de tatăl ei după aproximativ 5 minute, care a ridicat-o și a transportat-o în imobil, unde a început să-i aplice manevre de resuscitare până la sosirea echipajelor medicale.

Echipajul de terapie intensivă mobilă a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, însă, din nefericire, s-a constatat decesul acesteia.

Polițiștii au demarat activități de cercetare în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de ucidere din culpă”.

--------------------

UPDATE

Din păcate a fost declarat decesul minorului. Împrejurările în care s-a produs acest tragic eveniment vor fi cercetate de către organele abilitate. Echipajele noastre se întorc la bază”, anunță ISU Cluj.

---------------------

Două echipaje SMURD, dintre care unul de terapie intensivă mobilă, aplică manevre de resuscitare unui minor de trei ani care s-ar fi înecat cu bol alimentar. Intervenția are loc în localitatea Finișel, comuna Săvădisla.

Forțele sunt sprijinite și de un elicopter SMURD. 

Comentarii Facebook