Un clujean susține că are soluția pentru a face transportul în comun gratuit. Vezi cum vrea să rezolve problema


Un clujean vine cu o propunere inedită pentru primarul Emil Boc, prin care transportul în comun ar deveni gratuit, fără bilete, controlori și compostoare.

Bărbatul susține că dacă s-ar instaura o taxă anuală pentru fiecare locuitor s-ar putea strânge foduri îndeajuns de mari încât să acopere cheltuielile RATUC, eliminând astfel nevoia gheretelor de bilete si a compostoarelor.

Putem realiza in Cluj-Napoca transportul public gratuit (fara bilete, fara gherete, fara controlori). Sursele de finantare pentru acest lucru ar putea fi o creste de 50-60 RON/ap. pe an, platibil ca impozit pe locuinta de catre toti proprietarii din mun. Cluj-Napoca. In paralel scumpiti parcarile centrale la 5 RON/ora si de asemenea si parcarile amenajate, acestea constituind alte fonduri de finantare RATUC.

Cred cu tarie ca prin reducerile de personal, prin reducerile de cost de producere si distributie de abonamente si bilete, prin cresterea numarului de platitori (cred ca orice clujean ar fi dispus sa plateasca 15-20 RON/luna) si prin venituri de parcari se poate realiza un transport de calitate cu venituri stabile. RATUC ar avea un scurt management, soferi si eventual mecanici, dar atat. Se simplifica mult compania, iar calatorii ar fi foarte multumiti. Nu mai cautam prin imbulzeala ap. de compostat, regia nu mai plateste zeci de milioane pe intretinerea fiecarei gherete”, propune clujeanul pe domnuleprimar.ro.

Bărbatul este de părere că această soluție ar fi profitabilă și pentru RATUC, astfel că personalul mai restrâns ar avea salarii mai mari.

Probabil o sa-mi explicati ca nu se poate face acest lucru, ca trebuie locuri de munca, ca poate vreun om de stat are vreo afacere cu RATUC etc. Va rog sa aveti curajul de a lua decizii care cresc calitatea vietii. Si oamenii din RATUC, mai putini, ar avea salarii mai mari, iar aceste gherete sunt penibile. Iar personalul aferent lor, controlorii si managementul de resurse umane sunt inutile”, mai spune clujeanul.

Comentarii Facebook