Un clujean sustine ca a fost condamnat de instanta pentru ultraj asupra unui politist, desi era in legitima aparare!

 

Tanarul clujean care a muscat un politist de ureche si care sustine ca a fost in legitima aparare a fost condamnat la inchisoare pentru ultraj.


Incidentul s-a produs in 7 noiembrie 2009, in jurul orei 4 dimineata, in timp ce Marius Coldea pleca impreuna cu doi prieteni de la restaurantul "Premier" din cartierul Grigorescu. Tanarul sustine ca agentul de politie Radu Maja i-a agresat verbal in fata localului si a sunat la 112 pentru a depune o reclamatie pentru comportamentul abuziv al politistului.

Cei trei barbati au plecat spre casa pentru ca au fost anuntati ca nu este niciun echipaj disponibil. Pe drum au fost acostati de echipajul de politie din care facea parte Maja si Marius Coldea a fost retinut si dus la Sectia de Politie 5 din Cluj-Napoca, anunta Gazetadecluj.ro.

Prietenii tanarului nu au fost dusi la sectie, dar s-au deplasat pe jos pentru a vedea ce se intampla cu Marius Coldea. Ei au marturisit in fata instantei ca nu li s-a permis accesul.

In declaratia data in dosar, Coldea a declarat ca a fost dus intr-o incapere ce semana cu o sala de conferinte, unde agentul Radu Maja i-a administrat o corectie cu pumnii si picioarele. Tanarul spune ca pentru a pune capat atacurilor politistului l-a muscat de ureche, sectionand-o.

Dupa acest episod, agentul Radu Maja a luat decizia incarcerarii lui Marius Coldea. Parintii tanarului au marturisit ca l-au vazut abia a doua zi, in timp ce era dus la instanta cu propunere de arestare, si ca avea ochiul tumefiat. Fiul lor le-ar fi spus ca a fost batut mar cu o zi in urma, fara ca el sa fi facut ceva in neregula.

 

Pe de alta parte politistii au declarat in fata instantei ca agentul Radu Maja a fost atacat fara niciun motiv de Marius Coldea, in timp ce ii lua o declaratie.

 

Marius Coldea a fost arestat 5 luni si a fost eliberat sub control judiciar, iar acum a fost condamnat  la inchisoare pentru ultraj. El a depus plangere impotriva politistului, dar dosarul este inca in cercetare la Parchet.



Avocatii tanarului au depus recurs si au solicitat ca procesul sa fie inghetat pana cand va fi solutionat si dosarul penal deschis impotriva lui Radu Maja pentru vatamare corporala. Audierile la Curtea de Apel incep saptamana viitoare.

 

Cititi tot articolul pe Gazeta de Cluj 

Comentarii Facebook