Un clujean și-a răpit fiul și a amenințat că îl omoară. Poliția Cluj-Napoca a reușit să îl oprească la timp


Un clujean și-a răpit fiul de cinci ani, după care a amenințat că îl omoară, prin mesaje trimise familiei. Poliția l-a oprit la timp. 

Familia a sunat la 112 și a anunțat că băiatul de 5 ani a fost luat de tată, împotriva voinței lui.

Poliția Cluj-Napoca a mobilizat toate forțele pentru a-l depista pe tată

S-au mobilizat exemplar polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, alături de cei de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul de Investigații Criminale, Secția de Poliție Transporturi Feroviare Cluj-Napoca, alături de suportul de specialitate al Unității Teritoariale de Analiză a Informațiilor Cluj-Napoca și Direcției Operațiuni Speciale, pentru prinderea și reținerea tatălui. 

Sesizarea prin 112 s-a făcut marți, 1 februarie, în jurul orei 22.50. Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că, ”un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din municipiu, ar fi adresat amenințări membrilor familiei, prin intermediul unor mesaje, referitoare la integritatea fizică a fiului său, în vârstă de 5 ani, dar și a celei proprii.

În urma sesizării, la nivelul inspectoratului, au fost demarate cu operativitate activități pentru depistarea acestuia și a minorului, în cadrul misiunii, în vederea gestionării situației intervenind și un negociator din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj”, precizează anchetatorii.

În jurul orei 00.15, tatăl a fost depistat alături de fiul său, de către un echipaj al polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca.

Copilul a fost plasat în grija familiei, iar bărbatul a fost a fost reținut pentru 24 de ore.

În cauză, a fost emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, printre măsurile impuse fiind și aceea de a păstra o distanță minimă de 200 de metri față de familie, de domiciliu și locul de muncă al membrilor acesteia.

Acțiunea de căutare a beneficiat de sprijinul jandarmilor și polițiștilor locali.

Un caz similar s-a produs în 2020, la Cluj, dar atunci finalul a fost tragic

În iulia 2020, Takacs Gyorgy și-a înjunghiat copilul de 8 ani pentru a se răzbuna pe soție. 

Băiatul de 8 ani, din Cluj-Napoca, a fost dat dispărut de acasă pe data de 25 iulie şi a fost căutat de Poliţie. Acesta a fost găsit mort în mașina tatălui său, într-un sat din zona oraşului Turda, având o plagă rezultată prin înjunghiere în piept.

Ancheta a stabilit că tatăl a comis gestul abominabil. 

Taximetristul din Cluj-Napoca, Takacs Gyorgy, și-a omorât fiul de 8 ani, după care după care s-a plimbat cu cadavrul pe bancheta din spate două zile în zona comunei Ciurila. 

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat definitiv pe fostul taximetrist la închisoare pe viață.

Comentarii Facebook