Un clujean s-a laudat cu super cabana pe Facebook, dar e ridicată ilegal: Așa nu! - FOTO


Un clujean s-a laudat cu super cabana ridicată la Someșul Rece, pe care o si închiriază, iar arhitectul șef al Clujului l-a demascat. Imobilul e fara autorizație. 

Așa NU!

Încerc să mă focusez pe lucrurile bune și caut mereu să găsesc arhitectura de calitate pe care să o prezint, ghidat de speranța și de dorința de a oferi direcții de urmat în proiectele care se realizează in ruralul clujean.

Pentru o bună înțelegere cred că trebuie prezentare și derapajele precum cel din imaginile apărute în feedul de FB. 

Cat de mult credeți că depreciază peisajul o construcție cu un acoperiș strălucitor și de un roșu țipător? Dar culoarea verde de pe fațade?

P.s. Este o construcție neautorizată!”, a scris arhitectul șef al județului Cluj.

Cabana are 7 camere si alte dotări, dar nu se știa ca e ridicată ilegal. Probabil acesta este cazul majorității cabanelor din Cluj.

Cabana ar putea fi demolată, dar numai pe baza unei sentințe

Arhitectul șef al județului a spus că se vor lua și măsuri: ”Legal o sa fie realizat un control și sancționat conform prevederilor Legii nr 50/1991. Prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției se dispune demolarea sau intrarea în legalitate cu modificările necesare pentru a se respecta regulamentul local de urbanism. Dacă construcția este pe extravilan sau nu se incadreaza in prevederile regulamentului local de urbanism măsură este legala este de desființare”.

Comentarii Facebook