Un clujean își propune să doarmă la Pata Rât în semn de protest

 

Un ecologist clujean își propune să doarmă la Pata Rât în semn de protest. 

 

3 Zile și 3 Nopți în Pata Cluj. Voi dormi în Pata Rât, în Parcul Feroviarilor și în pădurea Făget, unde am văzut mulți oameni precari, majoritatea romi care trăiesc din colectarea selectivă a deșeurilor. Este o muncă importantă, pe care nu o apreciem îndeajuns în condițiile în care statul și marii producători nu fac colectare selectivă și reciclarea cu un obiectiv sustenabil apropiat de Zero Waste. De ce nu o fac? Unul dintre motive este evaziunea fiscală imensă prin nerespectarea cotelor de colectare de către asociațiile de producători de deșeuri în condițiile unui stat dereglementat, care nu îi verifică pe poluatori.

 

Nu vedem evaziunea, nu vedem că nu facem colectare selectivă, dar, în mod surprinzător, blamăm ”țiganul” care face selectarea, dar mai lasă mizerie în jurul lui când el o curăță de fapt, iar astfel de munci ar putea fi formalizate în condiții mai bune”, a explicat Adrian Dohotaru pe Facebook.

 

Dohotaru apără drepturile romilor mutați de pe strada Costei, din Cluj-Napoca, unde locuiau fără acte, în case modulare la Pata Rât. 

Comentarii Facebook