Un clujean i-a fotografiat pe hoții de lemne și i-a RECLAMAT la Garda de Mediu - FOTO

 

Un ecologist clujean și-a făcut curaj și i-a fotografiat pe cei care taie pădurile Clujului, iar apoi le-a făcut plângere la Garda de Mediu.

 

”Spuneam că îmi voi face curaj să îi fotografiez pe tăietorii de lemne, că îi voi fotografia și reclama. Dacă am fi mai mulți care am lua atitudine și am depune sesizări, în România s-ar petrece mai puține abuzuri. Dacă o să fie cu ceva baiuri, mă bazez pe picioarele mele iuți”, a scris pe Facebook Adrian Dohotaru.

 

El a trimis o reclamație și la autorități. 

 

”Stimați reprezentanți ai Gărzii de Mediu,

Stimați oficiali ai Ocolului Silvic,

 

Subsemnatul Adrian-Octavian Dohotaru, domiciliat în Cluj-Napoca… și angajat al Centrului Rațiu pentru Democrație unde desfășor și activități cu caracter ecologic, reclam tăierile ilegale pe raza localităților Tureni-Cluj (Micești, Feleac, Ciurila etc.), pe care le constat la alergările sau drumețiile cicliste săptămânale.

 

Am fotografiat tăieri de lemne marți 7 octombrie, ora 17.30, în apropiere de comuna Feleac, la 500 de metri mai sus de hotelul (Central Hotel?) de la baza pădurii (hotelul e în dreptul benzinăriei Lukoil). Nu am văzut ca acei copaci să fie însemnați pentru tăiere. Vă propun o verificare a tăierilor la care să vă însoțesc pentru a identifica arealul și pagubele. În cazul în care tăierile au fost totuși legale, aș dori să știu pe ce criterii s-au făcut despăduririle.

 

Consider fenomenul îngrijorător din cauza amplitudinii sale. La orice alergare mai lungă de 10 km de oraș descopăr invariabil tăietori, văd tăieri sau aud drujbe prin pădure. De aceea, vă cer să luați măsuri nu doar punctuale, ca în acest caz, ci și să prezentați opiniei publice strategii prin care acest fenomen al despăduririlor poate fi diminuat considerabil în spațiul autohton.

 

Cu respect,

Adi Dohotaru”.

Comentarii Facebook