Un clujean era să moară AȘTEPTÂND la Institutul Inimii. Asistenta vorbea la telefon. A fost salvat de prietenii de pe Facebook

 

Un clujean s-a prezentat la Institutul Inimii cu dureri mari în piept, dar asistenta l-a ținut 45 de minute, fiind ocupată să vorbească la telefon. 

 

Andrei Mureșan a lansat un esaj pe Facebook, în care cerea ajutor. Multă lume a pus mâna pe telefon și a sunat la medicii care lucrează la această unitate medicală de elită. ”Stau pe hol la Institutul Inimii din Cluj, cu toate simptomele unui infarct miocardic. Nu ma mai țin pe picioare. Asistenta din urgență imi spune să aștept, în timp ce vorbește la telefon. Camera de urgență e goală, fără pacienți. Nu mai așteaptă nimeni, și cu toate astea aștept de 45 de minute! Să sun la 112 să vină o ambulanță să mă ducă la o altă clinică unde asistentele au mai mult timp? Vă rog dați-mi un sfat. Dacă am încercat să intru mi-a spus răstit să ies afară și să aștept!!!”, a scris Andrei Mureșan pe Facebook.

 

Andrei a venit la camera de urgență de la Instititul Inimii cu o tensiune de 220 cu 140. ”Când am ajuns mi-a zis să aștept. Era doar o asistentă medicală care vorbea la telefon. M-am simțit tot mai rău și am intrat din nou și a început să zbiere la mine”, a spus Andrei Mureșan.

 

Cazul a ajuns și la urechile managerului Insititutului Inimii, celebrul chirurg cardiac Adrian Moldar. ”După ce s-au mobilizat prietenii mei de pe Facebook, pe mulți nici nu îi cunosc, a venit urgent medicul de gardă și am fost consultat”, mai spune clujeanul.

 

Primul diagnostic a fost cel de disecție de aorta, diagnostic extrem de grav deoarece 99.99 la sută dintre pacienții mor în în prima oră de la instalarea acestei boli. ”Mi s-a făcut urgent un computer tomograf care a infirmat acel diagnostic grav. Medicii mi-au spus că am câteva leziuni pe aorta care conduc pot conduce oricând la un astfel de diagnostic grav. Voi face analize amănunțite. Sper să nu nu ajung la operați”, a mai spus Mureșan.

 

Managerul Institutului Inimii din Cluj Napoca, Adrian Molnar, va face o anchetă. ”Au fost făcute investigații clinice complexe. Nu este vorba despre o disecție de aorta, dar trebuie să aibă mare grijă pe viitor. Medicii și-au făcut treaba în acest caz”, a spus Adrian Molnar.

 

Adrian Molnar a spus că a ancheta conduita asistentelor. ”La camera de gardă sunt trei asistente de serviciu. Una era dusă în acel moment. Trebuie să văd care a fost de serviciu în acel moment. Lucrurile nu vor rămâne așa e clar. Dacă nu are nevoie de serviciu să plece pentru că sunt asistente foarte bune care vor să vină să lucreze la noi”, a mai spus Adrian Molnar. 

Comentarii Facebook