Miercuri 24 Aprilie

Un clujean e revoltat din cauza radio-ului din stațiile de autobuz. Vezi ce spune Primăria



Un clujean este foarte revoltat din cauza postului de radio difuzat în stațiile de autobuz din Cluj-Napoca. Bărbatul este nemulțumit de faptul că este obligat să asculte un post de radio fără a-l putea alege și a avea opțiunea de a nu asculta.

Cum ati defini fenomenul urmator: in mijlocul unei zone rezidentiale un post de radio commercial cu volum variabil supra-urla traficul? Mai grav: de ce sunt obligat in spatiul meu privat sa ascult un post anume de radio, fara sa il aleg, fara sa am optiunea fireasca sa nu o ascult. Sau de ce sunt obligat cu fiecare gura de aer proaspat sa ascult un slogan de tip infotrafic. Cum v-ati simti daca ar trebui sa va incepeti ziua cu o grija si o anxietate deja picurata binevoitor in mintea dumneavoastra despre o boala despre care nici nu ati auzit inainte, sau, culmea, sa fiti obligat sa ascultati reclama unei firme de pompe funebre? Nu credeti ca acest fenomen infotrafic a ajuns deja la limite absurde? Nu credeti ca omul de rand in spatiul lui privat cel putin are cel dreptul de a refuza sa asculte reclame agresive? Daca as aseza difuzoare pe balcon si as incepe sa ascult-sa difuzez muzica dupa gustul meu, la un volum asemanator, oare nu as fi amendat in mai putin de treizeci de minute pentru disturbarea linistii publice? Sau daca tot sacrificati intimitatea spatiilor private in favoarea unui post comercial care va ofera un venit, nu credeti ca ar trebui si noi, direct afectati de aceasta poluare sa beneficiem procentual? Nu credeti ca a sosit timpul sa stapiniti si sa reglementati acest tumor din spatiul orwellian numit Cluj Napoca? ”, s-a plâns clujeanul pe domnuleprimar.ro.

Reprezentanții Primăriei au explicat că rolul radio-ului este de a oferi informații clujenilor despre trafic și pentru promovarea evenimentelor importante din municipiu.

Reteaua Infotrafic functioneaza exclusiv in statii de transport in comun din municipiu, nu in toate, ci in anumite puncte considerate importante din punct de vedere al traficului in transportul in comun. Parteneriatul pe care municipalitatea l-a incheiat cu aceasta retea de comunicare este realizat in scopul cresterii accesului populatiei la informatii de ineteres public, precum si de a diversifica modalitatile de promovare a evenimentelor importante din municipiu. In privinta utilitatii acestei retele am avut numeroase ocazii de a confirma faptul ca cetatenii apreciaza acest tip de transmitere a informatiilor de interes public. Exista un continuu dialog intre primarie si detinatorii retelei, privind nevoia de a ajusta fie intensitatatea sunetului, fie tipul mesajelor, care ies din sfera parteneriatului la care facem referire”, transmit reprezentanții Primăriei.

Privind problemele referitoare la zgomotul excesiv și deranjul provocat, reprezentanții Primăriei au transmis că vor căuta o soluție.

Comentarii Facebook