Un clujean a sunat la poliție după ce a găsit un pui de căprioară mort, dar s-a ales cu o amendă


Un pui de căprioară a fost găsit mort, de un clujean, în timp ce se plimba cu căruța. Bărbatul a decis să dea dovadă de spirit civic, dar s-a ales într-un final cu o amendă. Polițiștii clujeni l-au amendat pe bărbat „întrucât atelajul hipo cu care acesta se deplasa pe drumul public nu avea număr de înregistrare”. Apelantului i s-ar fi aplicat o sancțiune de 1300 lei.

La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 11.10 , polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au fost semnalați, prin apel 112, de către un bărbat de 38 de ani, cu privire la faptul că între localitățile Sântioana și Fizeșu Gherlii se află un leș de căprior. Întrucât patrula de polițiști de pe zona 1 a Secției 7 Poliție Rurală Gherla se afla la un alt eveniment, a fost solicitată patrula de polițiști de pe zona 2 a Secției 7 Poliție Rurală Gherla, care s-a deplasat la locul indicat, respectiv pe DJ 109C, între localitățile Fizeșu Gherlii și Sântioana.

La fața locului, polițiștii au identificat pe marginea părții carosabile un leș de căprior, pe care l-au predat, în baza documentelor încheiate, unui reprezentat al AJVPS Cluj. De asemenea, polițiștii i-au aplicat o sancțiune contravențională bărbatului de 38 de ani, întrucât atelajul hipo cu care acesta se deplasa pe drumul public nu avea număr de înregistrare”, anunță IPJ Cluj. 

Prezența căruțelor pe drumurile publice este permisă și reglementată de legislația în vigoare, dar cei care ”operează” aceste vehicule trase de cai au o serie de responsabilități și obligații atunci când ies cu atelajul pe șosele. În plus, se prevăd și o serie de condiții pentru căruțele care pot circula în mod legal pe drumurile din România. Conform art. 17 din HG 1.391/2006, o căruță care iese pe drumurile publice trebuie să dețină ​​plăcuţele cu numărul de înregistrare, care se amplasează în locuri unde se asigură permanent vizibilitatea acestora, una pe partea stânga şi una la partea din spate a vehiculului.

Comentarii Facebook