Un clujean a fost condamnat la închisoare pentru că și-a călcat intenționat ginerele cu mașina. Bătrânul nu suporta cum se comportă cu fiica lui


Un clujean a fost condamnat la închisoare pentru tentativă de omor după și-a lovit ginerele cu mașina, intenționat. Bătrânul nu a mai suportat să-și vadă fiica că suferă din cauza soțului și l-a lovit cu mașina.

Potrivit clujust.ro, bătrânul a declarat că „a vrut doar să-l sperie”, dar instanța Tribunalului Cluj a reținut că este „evident că a intenționat să îl lovească” și i-a aplicat pedeapsa minimă de 5 ani pentru tentativă de omor. Victima a cerut daune morale de 250.000 de euro, dar a primit 30.000 de euro.

Rechizitoriul depus la dosar arată că în 29 august 2020 în jurul orei 18 inculpatul ar fi condus autoturismul personal prin Valea Drăganului şi, ajuns în faţa imobilului cu numărul 91, după ce și-ar fi observat ginerele care stătea în afara părţii carosabile, vis-a-vis de imobil, ar fi accelerat, ar fi părăsit partea carosabilă virând înspre direcţia persoanei vătămate şi ar fi lovit-o, cauzându-i conform certificatului medico-legal leziuni traumatice care necesită 95-100 zile de îngrijiri medicale.

Din raportul de expertiză criminalistică reiese că inculpatul conducea autovehiculul cu o viteză de 44 km/h, anterior impactului inculpatul nu a încercat să evite coliziunea cu victima, existând un proces de accelerare de la o viteză de sub 40 km/h la una de aproximativ 44 km/h, iar starea de pericol a fost declanşată de inculpat.

După producerea accidentului persoana vătămată a fost internată în spital, iniţial la ortopedie, după care la Clinica Polaris şi nu şi-a revenit în integralitate nici până în prezent – are probleme de mişcare, nu poate călca pe piciorul accidentat, aspecte care i-au afectat capacitate de muncă. S-a învederat că persoana vătămată trebuie să fie supusă cel puţin încă unei intervenţii chirurgicale – pentru extragere material de osteosinteză şi unei operaţii la menisc, notează sursa citată.

Chiar dacă inculpatul nu a urmărit uciderea persoanei vătămate, a acceptat şi a prevăzut producerea acestui rezultat.

Judecătorul a ținut cont și de câteva aspecte favorabile inculpatului:

Se are în vedere faptul că inculpatul a acţionat în contextul relaţiei tensionate pe care o avea de ani de zile cu ginerele care, din perspectiva inculpatului, o chinuia pe fiica sa (persoana vătămată obişnuia să o lovească pe soţie, să se poarte urât cu aceasta, să o jignească; persoana vătămată a părăsit-o pe soţie de mai mulţi ani pentru o altă femeie; cei doi soţi erau separaţi în fapt de mai mulţi ani şi cu toate acestea inculpatul avea impresia că fiica sa nu poate să divorţeze). Inculpatul trăia cu impresia că din cauza persoanei vătămate şi a nepotului acestuia şi  nepoata sa ar putea fi implicată în săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri.

Tribunalul mai are în vedere şi vârsta înaintată a inculpatului, faptul că este o persoană integrată în familie şi în societate, că nu este cunoscut cu antecedente penale, dar şi că inculpatul a folosit un instrument apt de a ucide – un autovehicul şi că urmare a săvârşirii infracţiunii persoana vătămată a suferit multiple vătămări, numărul mare de zile de îngrijiri medicale şi mai multe intervenţii chirurgicale”, se arată în motivare.

Comentarii Facebook