Un chitarist ambulant, care cânta în centrul Clujului, furat în mijlocul zilei: „A prins un pumn bun de bancnote și a fugit!”


Din ce în ce mai mulți cântăreți ambulanți au început să apară pe străzile aglomerate ale Clujului, mai ales acum, în preajma sărbătorilor când oamenii sunt mai „cu dare de mână”. Majoritatea pleacă mulțumiți acasă cu buzunarele pline după o zi în care îi încântă pe trecători cu muzica lor. Dar nu toate poveștile de genul acesta se termină cu bine. 

Joi, 8 decembrie, în centrul Clujului un tânăr a ieșit cu chitara sa în speranța că mai adună un bănuț pentru cadourile de Crăciun. Clujenii, încântați de vocea băiatului au oprit în număr mare să-l asculte și să-i lase un bănuț în cutiuța meticulos așezată la picioarele lui, în semn de apreciere. 

Văzând că banii se adună în cutia cântărețului ambulant, un tânăr, invidios cel mai probabil, s-a apropiat cu tupeu și a înșfăcat mai multe bancnote, apoi a luat-o la goană. Chitaristul a luat-o la fugă după el cu chitara în brațe încercând să îl prindă. 

După câțiva metri, în care hoțul luase avans, cântărețul s-a oprit și s-a dat bătut, lăsându-l pe cel care i-a înșfăcat banii să alerge. „Nu se poate! Prostu’ naibii! Și-o băgat mâna-n cutie și a luat cât a prins”, a strigat revoltat tânărul.  „Cântam aici, în centru, și s-a apropiat ăla de mine. Nu mi-am dat seama ce vrea să facă, am crezut inițial că vrea să lase și el un leu, dar când colo, a prins un pumn bun (de bancnote) și a fugit!”, a explicat tânărul. 

Întrebat de ce nu a mai alergat după hoțoman pentru a-și recupera banii, chitaristul a ridicat din umeri: „Lasă-l, dă-l naibii, n-am cum să fug după el cu chitara în spate”, a răspuns supărat și și-a văzut de drum. 


Comentarii Facebook