Un chiriaș din Cluj a rămas pe străzi după ce proprietarul a vândut apartamentul fără să-l anunțe. Clujeancă: „Da ce nu are voie omul să-și vândă casa?”


Locuitul în chirie le dă bătăi mari de cap unor tineri. Un student la o facultate din Cluj s-a trezit dat afară din locuința pe care o închiria, după ce proprietarul a vândut-o fără să-l anunțe în prealabil. 

„Proprietarul actual a vândut imobilul fără să mă anunțe în prealabil. Caut să nu dorm pe străzi: camera, apartament, garsoniera orice. Buget:200-250€. Orice în zona orașului Cluj, decomandat”, a transmis tânărul pe o rețea de socializare.

perfect.jpg

Deși majoritatea oamenilor au empatizat cu studentul, au fost și comentarii mai „acide”: „Da ce nu are voie omul să-și vândă casa?”, a scris o clujeancă.

Legea spune că în cazul în care proprietarul dorește să modifice contractul sau să schimbe orice aspect al proprietății închiriate, el va trebui să primească și consimțământul chiriașului pe care trebuie să-l notifice în prealabil în legătură cu acest lucru. Doar că acest lucru este valabil în cazul existenței unui contract propriu-zis, lucru mai puțin comun la Cluj-Napoca unde prețurile umflate la chirii îi împiedică pe chiriași să le solicite propritarilor declararea contractelor la ANAF pentru a nu plăti taxe suplimentare. 

„Dacă aveți contract nu are voie. Dacă nu aveți vă recomand un telefon la ANAF”, i-a sugerat un bărbat. 

Imagine cu caracter ilustrativ

Comentarii Facebook