Un castor și-a făcut casă pe Canalul Morii, în Parcul Rozelor: Păcat că înoată între gunoaie - FOTO


Un castor simpatic și-a făcut casă pe Canalul Morii, din Parcul Rozelor. Inedita apariție aduce și unele responsabilități, pentru că o familie de castori poate afecta serios arborii din zonă.

În plus, e trist că aceste animal înoată printre gunoaie. 

În parcul Rozelor și tronsonul Someș în cartierul Grigorescu a apărut un nou inginer pentru a supraveghea / survola zona, inclusiv lucrările de amenajare a malurilor. 

Este vorba de castor. 

Pozele sunt de la Ovidiu Brindusan (realizate de Andreea Dolghi) pentru Canalul Morii și Szabó Anna pentru Grigorescu. Pozele au fost realizate la 1 zi diferență de aceea bănuiesc că este vorba de acelaș exemplar.

Prezența și stabilirea castorului este / ar fi o veste fantastică dar înseamnă şi noi provocări. În Potsdam, Germania, societatea tolerează castorul în cel mai mare parc al orașului. Fiecare arbore de pe malul apelor acolo este protejat de armură de metal pentru a nu fi doborât de castor. Am și poze, am vizitat zona. Plus acolo castorii nu înoată printre gunoaie ca la noi”, a relatat ecologistul Tibor Hartel, de la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului.

278964881_735233964319443_4668611289636013040_n.jpg

Comentarii Facebook