Un bloc al MApN-ului zace abandonat de ani de zile, în Gheorgheni. Ministerul promitea reabilitarea lui în 2018, însă este în continuare neatins


Clădirea situată lângă Lacul 3 din cartierul Gheorgheni a trezit curiozitatea mai multor clujeni. Este vorba despre un fost cămin militar de garnizoană, construit în anul 1986, care acum a ajuns să se degradeze în mod accelerat.  

MApN susține în continuare că fostul cămin de garnizoană nu este abandonat, deși oricine trece pe lângă clădirea cu pricina poate observa o situație total diferită față de cea declarată de Minister. 

Blocul este localizat în capătul străzii Cavaleriei, lângă Lacul 3 din Gheorgheni. Clădirea a servit drept cămin militar, în primii ani de funcționare, însă a fost abandonată ulterior. Terenul pe care se situează fostul cămin militar a fost transferat de la MApN către firma SC Grup Taurus Development SRL, printr-un proces-verbal de predare-primire, în scopul construirii unor noi locuințe pentru angajații MApN. Acest proces-verbal specifica și predarea fostului cămin militar către dezvoltatorul imobiliar.

MApN susținea în 2018, că pentru renovarea căminului militar abandonat a fost întocmită și înaintată o notă conceptuală pentru realizarea investiției „Lucrări de reabilitare la căminul militar de garnizoană, pavilionul G din Cluj Napoca” cu scopul de readucere în folosință a căminului. Iată că 5 ani mai târziu, clădirea este neatinsă, iar degradarea sa avansează în continuare, de la an la an.

Comentarii Facebook