Un biciclist accidentat în centrul Clujului, pe strada Coșbuc. Aglomerația și străzile înguste din Cluj-Napoca, pericol public pentru bicicliști!- FOTO


Biciclist accidentat  în centrul Clujului, pe strada Coșbuc, colț cu strada Moților, la doi pași de Primăria Cluj-Napoca


Incidentul a avut loc astăzi  în centrul Clujului, pe strada Coșbuc, la colț cu strada Moților. Se pare că biciclistul s-a dezechilibrat când a virat pe strada Coșbuc. Unul dintre martorii prezenți la fața locului a sunat la 112, iar un echipaj de la Ambulanța Cluj i-a acordat biciclistului primul ajutor. 

Muncipiul Cluj-Napoca, cunoscut pentru străzile sale înguste și traficul intens, devine din ce în ce mai periculos pentru bicicliști. Incidentul de pe strada Coșbuc este doar un exemplu al riscurilor zilnice cu care aceștia se confruntă. 

Comunitatea locală și cei prezenți la fața locului au reacționat rapid:

„Este inadmisibil ca în centrul orașului să nu existe condiții sigure pentru bicicliști. Trebuie luate măsuri urgente!” – a declarat un martor ocular.

Măsuri care ar crește siguranța bicicliștilor

Genul aceste de incidente atrag din nou atenția asupra nevoii urgente de a îmbunătăți infrastructura pentru bicicliști în Cluj-Napoca. Comunitatea cere autorităților locale să implementeze măsuri care să reducă riscurile la care sunt expuși cei care folosesc bicicleta ca mijloc de transport:

Extinderea pistei pentru bicicliști: Crearea și extinderea pistelor dedicate bicicliștilor pe toate străzile principale.

Semnalizare clară: Instalarea unei semnalizări rutiere mai bune pentru a avertiza șoferii de prezența bicicliștilor.

Educație rutieră: Campanii de conștientizare pentru șoferi și bicicliști privind regulile de circulație și siguranța rutieră.

Zone cu viteză redusă: Implementarea unor zone cu viteză redusă în centrul orașului pentru a preveni accidentele.

biciclist accident.jpg


Comentarii Facebook