Avertisment pentru cei care zboară de la Cluj pe Aeroportul Luton din Londra/ Atenție la scam-ul/cerșetoria: ”Scuză-mă, ești român?”


Avertisment: Scamul sau cerșit:  "Scuză-mă, esti roman?" pe Aeroportul Luton din Londra!



Zburați de la Cluj la Luton Londra? Atenție la scam-ul/ cerșetoria : ”Scuză-mă, ești român?”

Un clujean îi avertizează pe cei care călătoresc de pe Aeroportul Cluj spre Luton Londra, că dacă se vor îndrepta spre parking pe jos, veți fi abordați de persoane care vă întreabă dacaă sunteți români și pretind că au nevoie de bani pentru a  ajunge într-un anumit loc.

Clujeanul susține că poate este vorba de un scam elaborat sau, poate doar cerșit, dar l-a mai văzut pe același individ și cu altă ocazie.   Conform relatării acestuia, cei care te abortează sunt ”șobolani”, care se apropie de călători și îi întreabă: "Scuza-ma, esti roman?". Ceea ce urmează pare a fi o cerșetorie organizată sau un posibil scam.

Se pare că indivizii își creează un pretext fals, susținând că au nevoie de bani pentru a ajunge într-o anumită locație. Se presupune că aceasta ar putea fi o formă de cerșetorie sau un scam mai elaborat. Recent, a fost observat același individ folosind aceeași frază și la plecare, având un alt tovarăș în apropierea terminalului.

Așadar fiți vigilenți și nu vă opriți să discutați cu acești indivizi! 

”Dacă zburați pe aeroportul din Luton, și mergeti către mid-stay car park pe jos, sunt câțiva șobolani care o să vă abordeze cu Scuză-mă ești român?. Dati-le ignor. Sunt niște șarlatani ce se prefac că au nevoie de bani să ajungă în locația x sau y. Nu știu daca e doar cerșeală, sau ceva scam mai complex, dar pe același dihor l-am vazut și la plecare, acum o săptămână, cu aceeași frază, doar că azi mai avea un tovarăș undeva mai aproape de terminal”, a mai spus clujean care dorește să îi atenționeze astfel pe ceilalți călători cu privire la această înșelătorie. Azi, am salvat pe cineva care s-a oprit să vadă cu ce poate ajuta, și nu aveau habar că e doar un scam. Dacă cunoașteți pe alții care zboară spre, sau dinspre Luton, faceți un bine și transmiteți-le să fie pe fază. Mândru că-s Roman”, a mai transmis clujeanul.


Comentarii Facebook