"Un bebe, un copac" - proiectul suflet pentru Cluj-Napoca

 

"Un bebe, un copac" - proiectul suflet pentru Cluj-Napoca va fi implementat de la 1 septembrie şi astfel orice copil născut poate avea un copac cu numele lui. 

 

"Este un proiect la care am ţinut şi ţin foarte mult să-l implementam. L-am anunţat încă din mandatul anterior, în 2005 şi din toamna acestui am proiectul prinde viaţă. "Un bebe, un copac" pentru fiecare copil care se naşte în Cluj-Napoca va avea un copil. Astfel sunt disponibile 72 de locaţii în municipiu, unde se pot planta aceşti arbori. La ridicarea certificatului de naştere, părinţii îşi vor exprima opţiunea dacă doreşte sau nu să se planteze un copac pentru copilul lor în Cluj. Părinţii pot paritcipa personal la plantare sau Primăria poate face acest lucru. Însă părinţii îi vor asigura îngrijire. Copacii disponibili sunt tei, arţar sau frasin. Acest proiect aduce un plus mic pentru spaţiul verde. Este un program mai mult de suflet", a spus Emil Boc.  

 

În 2009 s-au născut 6107 copii, în 2010 - 6633,  în 2011 s-au născut 5801 copii în municipiul Cluj-Napoca, iar în 2012 - 6363.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook