Un alt medic a demisionat la spitalul din Câmpia Turzii


Al doilea medic și-a dat demisia de la Spitalul ”Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii din cauza condițiilor și a neregulilor. 

Acum două săptămâni și-a dat demisia medicul internist Lehel Csergo,iar acum a renunțat la locul de muncă medicul internist Nistor Lavinia, care era de o lună și postul de director medical la spitalul din Câmpia Turzii.

Luni mi-am dat demisia din postul de medic primar medicina interna iar in 4.11.2020 din postul de director medical al spitalului”, a confirmat medicul, Lavinia Nistor, pentru RefleqtMedia.

Lavinia Nistor a fost solidară cu cu Lehel Csergo care a construit actuala secție de interne de la spitalul din Câmpia Turzii.

Gestul fata de doctorul Csergo ne lovește toata secția, e un medic f bun, practic, eficient, care tine locul a trei medici. De aceea ne e greu acum, i-am avertizat și-au spus ca vin alți doctori. Doctorul Csergo a construit structura actuala a secției de Interne, în contextul pandemiei, nu poate fi înlocuit așa ușor. Nimeni de pe secție nu mai este auzit de conducere, înainte doar Dr. Csergo mai reușea să-l convingă de măsurile necesare, acum nu mai comunicăm deloc ( doar prin sefa sectiei, o colega angajata pe perioada determinata in starea de urgenta). Secția se va distruge. Eu nu pot veni sa practic în condițiile în care se așteaptă doar sa gresesc ca sa fiu pedepsita”, a mai precizat Lavinia Nistor pentru RefleqtMedia.

Dr. Csergo a adus critici dure pe contul personal de Facebook.

Ce nu a înțeles comisia, cum nu a înțeles nici managerul (cine nu a îmbrăcat combinezonul de protecție ca să între pe această secție Covid, nu are cum să înțeleagă cât s-a muncit acolo!) este faptul că nu poți compara activitatea secției in vremuri normale cu ce se întâmplă acum. În primul rând secția a fost împărțită in 4 zone: camera de gardă, zona tampon pentru pacienții testați, zona verde cu pacienți nonCovid și zona roșie cu pacienți Covid. În zona tampon în fiecare salon există un singur pacient. În zona verde pacienții sunt distanțați, adică într-un salon cu 4 paturi poți pune numai 2 pacienți. În aceste condiții 27 de pacienți pe 40 de paturi a însemnat o secție ultra plină. Apoi pe fiecare din aceste zone ar trebui să existe personal separat. Nu este normal ca infirmiera după ce a schimbat pampersul la 5 pacienți cu Covid, să treacă pe zona verde și să îngrijească pacienți cu diabet sau AVC”, a dezvăluit Dr. Csergo Lehel.

Comentarii Facebook