Un adolescent din Cluj, care și-a omorât pisica, a fost dat pe mâna poliției chiar de tatăl lui


Adolescentul de 16 ani din Cluj-Napoca a fost dat pe mâna poliției chiar de propriul tată, după ce și-a chinuit, schingiuit puiul de pisică primit cadou. 

Băiatul a filmat totul și i-a trimis imaginile femeii care i-l donase. Ana-Maria Nemeș, vicepreședinte unui ONG care se ocupă de protecția animalelor a spus că adolescentul ”și-a făcut un scenariu, în sensul că s-a pregătit cu o cameră pusă pe frunte ca să poată surprinde exact ceea ce el îi făcea pisicii”.

Ligia Suciu, cea care a donat pisica, a spus că băiatul a refuzat să ofere detalii despre starea animalului: ”A refuzat să-mi spună cum se simte, dacă se adaptează și a refuzat patru zile. A patra zi ne-a trimis acel filmulet în care se vede clar că el - în data de 27 când l-am dat, l-a omorât, l-a schingiuit”.

În stare de șoc, femeia a apelat la o asociație de protecție a animalelor, iar poliția a deschis un dosar penal.

Alexandra Luca, purtător de cuvânt Poliția Cluj, a declarat că se fac cercetări ”sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.

Adolescentul care a schingiuit pisica a fost dus în fața magistraților, iar procurorii au dispus în cazul lui controlul judiciar pentru 60 de zile. În plus va trebui să se supună și unui tratament medical. Tatăl său a fost îngrozit de fapta lui.

Tatăl adolescentului a recunoscut că l-a dat pe mâna poliției: ”Noi l-am dus la polițiști, noi am aflat de asta și l-am dus. El era supravegheat de fiecare dată”.

Gabriela Groza, psiholog judiciar, susține că adolescentul are nevoie de ajutor: ”Din punct de vedere psihologic, chiar psihiatric, este un comportament care se investighează și este asociat cu diferite probleme, tulburări. Prima ipoteză pentru această persoană este că are o problemă și are nevoie neapărat de o evaluare de specialitate”, conform Știrileprotv.ro.

În România, uciderea animalelor se pedepsește cu până la un an de închisoare sau cu amendă penală.

Comentarii Facebook