UMF Cluj, singura universitate de medicină din România inclusă în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2024


Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, rămâne singura universitate de profil care figurează în clasamentul internațional QS World University Rankings by Subject 2024. 

UMF Cluj se situează, la fel ca anul trecut, ocupând poziția 301-350 în clasamentul internațional QS World University Rankings by Subject 2024, la categoria Medicină, Farmacie și Farmacologie.

În premieră, anul acesta, universitatea figurează, pentru prima dată și în ramura de știință Științele Vieții și Medicină, în intervalul 501-550.

,,Felicitări comunității academice a UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca pentru performanța de a reprezenta România, la nivel internațional, în domeniul Științele vieții și medicină!”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

În clasament figurează, în fiecare an, cele mai prestigioase instituții academice din lume, ce acoperă patru domenii, fiecare cu mai multe specializări: Arte și Științe Umaniste, Inginerie și Tehnologie, Științele Vieții și Medicină, respectiv Științele Naturii. Universitățile din Cluj-Napoca au obținut un loc în clasament, în toate cele 4 domenii. 

 Medicină, Farmacie și Farmacologie

Screenshot 2024-04-11 093016.png

Științele Vieții și Medicină


Screenshot 2024-04-11 091852.png

Comentarii Facebook