Miercuri 24 Aprilie

UMF Cluj obligată să plătească daune morale pentru că a ”stresat” o studentă străină

 

UMF Cluj a fost obligată de instanță să achite despăgubiri morale unei studente străine, după ce aceasta a fost exmatriculată de la Facultatea de Medicină Dentară.

 

Studenta Yasmine Dakik, din Irlanda, a fost admisă la UMF Cluj în 2013, dar după trei luni a fost exmatriculată. Avocatul acesteia, Mihai Pop, a declarat că tânăra a acuzat că a fost supusă unui stres și unor presiuni mari.

 

Magistraţii clujeni au obligat UMF Cluj-Napoca să plătească daune morale de 1.500 de euro unei studente din Irlanda, Yasmine Dakik, care fusese iniţial, în 2013, admisă la Facultatea de Medicină Dentară şi a urmat trei luni cursurile, după care a fost exmatriculată pe motiv că notele obţinute la liceul urmat în Irlanda nu sunt destul de bune pentru UMF. De asemenea, universitatea a fost obligată să îi restituie clientei mele şi taxa de şcolarizare de 5.000 de euro. Am solicitat acordarea de daune morale pe ideea de stres, de tensiuni create, de situaţia neplăcută în care a fost implicată clienta mea”, a spus Mihai Pop.

 

Avocatul a spus că, după câteva luni, tânăra a fost chemată la secretariatul UMF Cluj unde i s-a cerut să semneze un act prin care să fie de acord cu exmatricularea, fără a mai avea vreo pretenție de a-i fi returnată suma de 5000 de euro.

 

Nu i s-a permis să se prezinte la examen şi a fost scoasă din sala de examen, de faţă cu toţi colegii. Cei de la UMF au precizat că după trei luni au primit de la Ministerul Educaţiei un răspuns potrivit căruia notele de înscriere la facultate a clientei mele nu sunt destul de bune pentru a fi acceptată, însă aveau obligaţia de a verifica acest lucru înainte să trimită dosarul la minister şi să îşi dea seama dacă acea persoană se încadrează sau nu în cerinţele universităţii. Dar cei de la UMF nu au făcut acele verificări prealabile, i-au acceptat dosarul şi i-au încasat banii, taxa de şcolarizare, asta a fost cel mai dureros”, a mai spus avocatul clujean, conform Mediafax.

 

Yasmine Dakik fusese acceptată la mai multe universităţi din Ungaria şi Germania, dar ea a ales să studieze la Cluj-Napoca.

 

Yasmine Dakik studiază acum medicina dentară la o universitate din Ungaria.

Comentarii Facebook