Uioreanu Jr. și-a recunoscut faptele în fața instanței. Frații Nagy, cei care aduc droguri din Ungaria, suferă de AMNEZIE

 

Alexandru Uioreanu și-a recunoscut faptele în fața instanței și a spus că este dispus să colaboreze. Celelalte două persoane reținute, frații Nagy, care și aduceau drogurile din Ungaria, au mimat amnezia. 

 

În acest dosar au fost arestați Alexandru Uioreanu pentru 19 zile și frații Nagy Ferenc și Nagy Gyongyever, pentru 29 de zile.

 

Inculpatul Alexandru Uioreanu a recunoscut cu sinceritate învinuirea adusă, declarând că este consumator de droguri de risc şi, în acest context, în cursul anului 2012, în mod frecvent a oferit cu titlu gratuit sau contra cost droguri de risc către mai multe persoane între care Borşan Norbert, Tition Ciprian Adrian, Ionel Vito - coleg la Liceul de Coregrafie, Dawoud Sharif Robert - Colegiul de Coregrafie, Avram Raul Sebastian - elev la Liceul Gheorghe Şincai, Adram Cristian, Titov Tudor, Andrei Blenche, Eduard Gocan şi Raul Gocan, Dan Ţărean, Radu P. - elev la Liceul Lucian Blaga”, se arată în motivarea sentinței de arestare a celor trei. Procurorii precizează că este vorba de cantități, per livrare, de până la un gram, iar de multe ori drogurile erau oferite fără bani.

 

În documentul citat, judecătorul de la Tribunalul Cluj sublinează că în spatele acestei rețele sunt frații Nagy.

 

De asemenea, din declaraţia inculpatului Alexandru Uioreanu a rezultat faptul că Nagy Ferenc era persoana care îl aproviziona frecvent cu droguri de risc - cannabis, chiar de două ori pe săptămână, iar despre cantitatea furnizată acestuia în acest interval - martie - decembrie 2012, inculpatul Uioreanu a arătat că ar fi vorba despre aproximativ 130 de grame cannabis, atât pentru consum propriu - 30 de grame, cât şi pentru distribuire ulterioară - 100 de grame, preţul pe un gram variind între 50 şi 70 de lei/gram. 

 

Un calcul simplu raportat la valoarea minimă de vânzare a gramului de cannabis conduce la suma minimă de 6,500 lei, bani pe care inculpatul Nagy Ferenc i-a obţinut din comercializarea de cannabis către inculpatul Uioreanu Alexandru, fără însă ca acesta să fie singurul cumpărător, existând date că numitul Nagy Ferenc a mai comercializat în cursul anului 2012 cannabis şi altor persoane - Ş. Alin, P. Claudiu Valerian, H. Claudiu Darius şi T. Gelu ”, se mai arată în documentul citat.

 

Frații Nagy nu au fost cooperanți în timpul audierilor. 

 

Inculpatul Nagy Ferenc, cu ocazia audierii sale de către procurori, a adoptat o poziție de nerecunoaștere a faptei pentru care este cercetat, susținând doar că este consumator de droguri de risc, droguri pe care i le aducea sora sa, inculpata Nagy Gyongyever, fără a cunoaște proveniența acestora și că, deși a consumat astfel de substanțe cu alte persoane și cu inculpatul minor Uioreanu Horea Alexandru, nu a cunoscut vârsta reală a acestuia și nici nu i-a vândut acestuia droguri de risc, după cum nu a comercializat substanțe interzise nici celorlalte persoane menționate mai sus.

 

În fața instanței de judecată, inculpatul Nagy Ferenc și-a nuanțat declarațiile anterioare, recunoscând parțial invinuirea adusă, manifestându-și disponibilitatea în sensul colaborării cu organele judiciare penale.

 

În privința inculpatei Nagy Gyongyever, aceasta a recunoscut doar săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de droguri de risc, fără drept, iar cu privire la infracțiunea de trafic de droguri de risc, nu a recunoscut comiterea acesteia, precizând că doar a oferit cu titlu gratuit droguri de risc și a consumat astfel de substanțe, de câteva ori chiar cu inculpatul Uioreanu Horea Alexandru, fără a cunoaște că este minor, în fața instanței susținând că fratele său era persoana care îi furniza banii pentru drogurile pe care le aducea din Ungaria și totodată, persoana care se ocupa cu distribuirea acestora. Inculpata a recunoscut și faptul că în ultimele 4 luni a efectuat cel puțin câte o deplasare pe lună în Ungaria pentru a aduce droguri de risc, însă a susținut că era vorba despre cantități neînsemnate de circa 2 până la 10 grame, ultimul transport, cel din data de 19.12.2012 vizând o cantitate mai mare de circa 99 de grame canabis, în considerare faptului că urmau sărbătorile de iarnă când consumul de droguri ”în cercul de prieteni” era mai mare”, se mai arată în documentul citat.

 

Vineri, 28 decembrie, la Curtea de Apel Cluj va fi judecat recursul în privința arestării celor trei tineri.

Comentarii Facebook