Uioreanu ar fi pus banii primiți mită în contul mamei sale. Un martor AMENINȚAT a dat totul în vileag

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, ar fi depus banii primiți mită de la oameni de afaceri în contul mamei sale, de 80 de ani. 

 

În ceea ce priveşte destinaţia sumelor primite de inculpatul U.H.D. (Horea Uioreanu), acestea au fost cheltuite în interes propriu pentru acoperirea unor credite contractate de mama sa, a unor rate la maşini sau pentru construirea unei cabane la munte, toate fiind expuse în detaliu la dosar.

 

Referitor la mişcările din conturi, învederează extrasul de cont obţinut cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi, observându-se corelări între aceste mişcări şi tranşele primite cu titlu de mită. Spre exemplu, arată că dacă azi inculpatul P. (Vasile Pogăcean patronul firmei Sinai) preda suma de 30 000 euro inculpatului U. (Uioreanu), mâine, în contul mamei acestuia din urmă este depusă suma de 20.000 euro. Pe lângă aceste corelări, mai există documentul în format excel în cuprinsul căruia se regăsesc exact aceleaşi sume. Învederează caracterul obiectiv al acestor probe obţinute la dosar, spre deosebire, spre exemplu, de declaraţiile unor persoane care pot fi subiective”, se arată în încheierea penală a sentinței Curții de Apel Cluj, prin care s-a decis arestarea lui Horea Uioreanu, Ioan Bene și Vasile Pogăcean.

 

În documentul citat se mai precizează că evideța spăgii era ținută într-un document excel pe laptopul unui martor cu identitate protejată, cel mai probabil Răzvan Pop (foto dreapta), fostul consilier al lui Horea Uioreanu.

 

În cauză, s-au folosit şi mijloace speciale de investigare acordându-se statutul de martor ameninţat unei persoane căreia i s-a atribuit o altă identitate şi care a predat procurorului un laptop care conţinea evidenţa sumelor de bani primite de inculpatul U.H.D. de la inculpaţii B.I. (Ioan Bene) şi P.V. (Vasile Pogăcean) în perioada 2012-2014, dar şi de la alte persoane, precum şi destinaţia dată acestor bani. Asupra acestui calculator a fost efectuată percheziţia informatică autorizată în prealabil de judecătorul de drepturi şi libertăţi, fiind descoperit în memoria hardului un document în format excel, încriptat, parola fiind spartă de specialistul IT, care a realizat percheziţionarea. 

 

Documentul conţine datele reţinute în acuzare referitor la sumele date inculpatului U. de inculpaţii B. şi P., sume care au fost recunoscute de inculpatul U.H.D., aşa cum rezultă din cuprinsul înregistrării ambientale. Potrivit acestei înregistrări, inculpatul U.H.D. a primit peste un miliard de la inculpatul P., discuţia fiind redată integral în cuprinsul dosarului”, mai arată judecătorii clujeni.

Comentarii Facebook