Uber pierde, în primă instanță, procesul cu un clujean nevăzător! Doi șoferi din Capitală i-au refuzat cursa: „Nu mă interesează, iau pe cine vreau”


Câștig de cauză pentru un clujean nevăzător care a dat în judecată compania de ride sharing Uber! Bărbatul a fost refuzat de doi șoferi Uber în București din cauza câinelui ghid. Câinii ghid sunt câini de asistență pregătiți pentru a duce persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de vedere în jurul obstacolelor. Ei dau persoanei care nu vede, mai multă încredere și siguranță. 

Tribunalul București i-a dat câștig de cauză vineri clujeanului Vasile Cristea împotriva Uber și a dispus plata cheltuielilor de judecată, peste 6.000 de lei, în favoarea reclamantului, plus 10.000 de lei daune morale, în contextul în care Cristea ceruse 500.000 de lei. Acum acesta așteaptă motivarea instanței.

„Anul trecut am fost la București, în 9 iulie, înainte cu o zi am plecat din Herăstrău cu Uberul și cine era nu a vrut să mă ia cu câinele decât dacă vine în portbagaj, am acceptat pentru că era o mașină combi”, spune el pentru actualdecluj.ro.

Dialogul cu șoferii din Capitală a fost de-a dreptul revoltător.

„A doua zi când am făcut comanda eram pregătit. Am coborât din bloc, a venit primul Uber, m-a văzut cu câinele și a trecut în față. A oprit mai în față și când s-a dus la el frate-meu a spus că a anulat comanda că ne aștepta demult, ”am anulat comanda că nu ați venit”. La al doilea șofer am spus ”mergeți voi cu bagajele și eu rămân în spate cu câinele. Au urcat bagajele, șoferul zice:

„-Ăsta e câine mare, îmi face mașina varză”.

”-E câine ghid”.

”-Nu mă interesează, eu nu sunt sclavul dvs. Eu iau pe cine vreau”.

Am dat bagajele jos. Lângă noi era un bărbat în scaun rulant cu soția și au zis și ei că pățesc și ei la fel, și că dacă e nevoie de martori vin la proces. Am făcut a treia comandă, șoferul a acceptat pentru că și mama lui e în scaun rulant și a spus că și ea pățește la fel. Zice ”eu știu ce înseamnă asta, că și mama a pățit”, și ne-a dus la destinație”, a relatat clujeanul pentru sursa citată.

Procesul s-a încheiat vineri, rămâne de văzut, după motivarea deciziei, dacă urmează și recursul, din partea oricăreia dintre părți.

Imagine cu caracter ilustrativ

Comentarii Facebook