Turiști veniți la concertul Depeche Mode, DAȚI afară cu agenții de pază dintr-o shaormerie

 

Mai mulți turiști venit la concertul Depeche Mode au fost dați afară de agenții de securitate dintr-o șhaormerie din centrul Clujului.

 

Cazul a fost semnalat Primăriei Cluj-Napoca, care va trebui să îl investigheze, cu toate că nu prea are competențe în acest domeniu.

 

În 24 iulie 2017 la ora 02:30 pe strada Memorandumului nr.4 in localul "Sultan - Döner & Shawarma" operat, conform documentelor afisate, de catre "Mojito Lemon Beverages s.r.l.", a fost refuzata servirea unui numar de 6 (sase) persoane. Aceste persoane au asteptat cel putin 90 de minute pana l-a venit randul cand persoana care servea le-a comunicat refuzul servirii.

 

Motivul invocat de persoana care servea a fost acela cum ca ”grupul” de sase persoane ar fi calificat localul ca fiind un local ”gay”. Adevaratul motiv a fost protestul unei persoane din ”grup” referitor la muzica difuzata in interiorul localului, mai precis la continutul ofensator al versurilor in limba romana, cu lirica misogina si elogiind consumul de droguri, dar si la volumul sonor al difuzarii.

 

La acest protest, persoana care servea a replicat: ”Daca nu va convine schimbati voi localul”, dar ulterior a difuzat muzica reggae marind volumul sonor. Surpriza a venit cand prima persoana din ”grup” a ajuns la rand sa fie servita, iar persoana care servea a indreptat indexul mainii drepte in directia ”grupului” spunand: ”Pe voi nu va servesc, am dreptul sa-mi aleg clientii”.

 

Va imaginati stupoarea dupa o asteptare de 90 de minute. Nu a durat mult aceasta stare deoarece in aproximativ doua minute au aparut trei agenti ai unei firme de paza carora persoana care servea le-a cerut cu fermitate, in timp ce arata pentru a doua oara cu indexul catre fiecare persoana din ”grup”: ”Pe ei ii scoateti afara”. A fost evidenta confuzia citita pe fata agentilor de paza, cel putin egala cu cea a ”grupului”, situatia data nefiind una cu care sa fie obisnuiti.

 

Evenimentul s-a incheiat cu parasirea localului operat de catre ”Mojito Lemon Beverages s.r.l.” fara niciun incident de natura penala.

 

Precizari contextuale: Cele sase persoane au fost oaspeti ai orasului Cluj pentru a asista la concertul trupei Depeche Mode. Aceste sase persoane s-au cunoscut pe parcursul celor 90 de minute de asteptare. Media de varsta a ”grupului” este cu mult peste varsta persoanei care servea in local. Intre ora 23:00, ora terminarii concertului si ora 01:00, ora asezarii la rand la cel putin doua persoane din grup au cautat un restaurant pentru o cina tarzie, dar putinele localuri deschise ori nu aveau mese libere ori aveau mese rezervate.

 

Sesizare referitoare la localul "Sultan - Döner & Shawarma": Unii clienti asezati la masa consumau bauturi alcoolice. Solicitam Primariei verificarea licentei detinute pentru desfacerea bauturilor alcoolice precum si verificarea autorizatiei de difuzare a operelor muzicale ambientale in local”, a reclamat un clujean Primăriei.

Comentarii Facebook