Turiști pe ATV -uri, amendați la Răchițele - Cascada Vălul Miresei. Este interzis accesul motorizat - FOTO


Mai mulți turiști care nu au respectat indicațiile de a nu merge cu mijloace motorizate în zona în zonele Vârtop, respectiv Răchițele - Cascada Vălul Miresei au fost amendați. Administrația Parcului Natural Apuseni, în colaborare cu Inspectoratele de Jandarmi Județean Alba, Bihor și Cluj, desfășoară acțiuni de informare/prevenire a persoanelor juridice/fizice privind accesul cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice pe suprafața ariilor naturale protejate administrate.

Ca urmare a patrulelor din perioada 11-12.01.2020, în zonele Vârtop, respectiv Răchițele - Cascada Vălul Miresei au fost aplicate 6 sancțiuni, iar totalul amenzilor aplicate a fost de 5500 lei. Sancțiunile au fost aplicate persoanelor care nu au respectat restricțiile legale privind accesul cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice pe suprafața ariilor naturale protejate, cu toate ca au fost informate în prealabil prin diferite mijloace cu privire la obligația respectării acestor restricții.

Dacă sunteți interesați de protejarea Parcului Natural Apuseni și a ariilor naturale protejate cu care se suprapune și sunteți martorii unor activități desfășurate pe suprafața acestora care contravin normelor legale, apreciem și suntem recunoscatori oricărei persoane care ne poate oferi informații relevante în timp util pentru stoparea sau prevenirea unor astfel de fapte. Aceste informații pot fi oferite utilizând datele noastre de contact.

Administrația Parcului Natural Apuseni încurajează și sprijina turismul responsabil și dezvoltarea durabilă a comunităților locale.

Vă atragem atenția încă o data cu privire la faptul ca accesul neautorizat cu mijloace motorizate (ex: atv-uri, motociclete, snowmobile, autoturisme, etc), în afara drumurilor publice de pe suprafața ariilor naturale protejate este interzis prin lege‼️

În acest sens, va rugăm sa consultați Harta drumurilor publice din Parcul Natural Apuseni, care contine drumurile publice unde accesul este permis și să luați în considerare faptul ca abaterea de la aceste drumuri constituie contraventie și se sancționează cu amenda contravențională de la 5000 lei la 10000 lei pentru persoane fizice și de la 30000 lei la 60000 lei pentru persoane juridice, conform OUG 57/2007, art 53, al 2, litera m.

Totodată, cu aceasta ocazie va recomandăm sa aveți în vedere importanta ariilor naturale protejate, precum și a conservarii biodiversitatii în scopul practicării unui turism responsabil”, precizează reprezentanții Administrației Parcului Natural Apuseni.

81555373_2703426976372311_4470539022120255488_o.png

Comentarii Facebook