Luni 26 Septembrie

Turiști clujeni blocați în Munții Sebeșului. Au rămas înpotmoliți cu mașinile VIDEO


Un grup de 16 turiști, printre care și mai mulți clujeni, au rămas înzăpeziți, vineri seară, pe un drum forestier din Munții Sebeșului.

Astfel, în urma unui apel la Serviciul unic 112, un echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Șugag împreună cu 3 lucrători ai Salvamont Alba au intervenit pentru a sprijini un grup de turiști care se deplasa de la domeniul schiabil Șureanu spre Mănăstirea Oașa, scrie Agerpres.

Turiștii au rămas blocați cu vehiculele pe gheață și zăpadă pe un drum forestier.

"În această seară, în urma unui apel la Serviciul unic 112, un echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Şugag, împreună cu 3 lucrători ai Salvamont Alba, au intervenit pentru a sprijini un grup de turişti. Tinerii, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, provin din Bucureşti, Cluj, Braşov şi Turnu Măgurele şi ieri au ajuns la Mănăstirea Oaşa. În această seară, aceştia se deplasau cu trei autovehicule de la Domeniul Schiabil Şureanu spre mănăstire, iar în zona Valea Prigoanei au intrat pe un drum forestier, unde au rămas împotmoliţi pe gheaţă şi zăpadă", a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba.

Echipajele au intervenit pentru a repune pe drum autovehiculele blocate în zăpadă, iar turiştii, care erau într-o stare de sănătate bună, şi-au continuat apoi drumul spre Mănăstirea Oaşa, însoţiţi de jandarmi şi salvamontişti

Comentarii Facebook