Turist francez prins cu droguri pe Aeroportul Cluj


Un turist francez a fost prins cu droguri pe Aeroportul Cluj. 

Azi-noapte, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Aeroport Cluj-Napoca au descoperit, la controlul de frontieră un cetăţean francez, care avea asupra sa, ascunse în bagajele personale, substanțe interzise, susceptibile a fi din categoria drogurilor și substanțelor psihotrope sau psihoactive”, anunță Poliția de Frontieră Cluj. 

Cazul a fost predat procurorilor DIICOT.

În perioada 3-6 august, cu ocazia desfășurării festivalului de muzica UNTOLD, poliţiştii de frontieră, atât din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroport Cluj - cea mai frecventata poarta aeriana a Transilvaniei - cât şi colegii de pe frontiera de vest, sunt pregătiți să asigure un control eficient, fără creșterea timpilor de așteptare, atât pe sensul de intrare cât și pe cel de ieșire din țară.

Doresc să precizez că, încă din etapa premergătoare evenimentului, în toate punctele de trecere a frontierei se efectuează verificări în baza analizelor risc și acţiuni preventive în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru informarea participanţilor la trafic cu privire la riscurile privind traficul şi consumul de droguri.

Printre participanţii la festival se vor afla Skinny si Sky, câini poliţisti specializati în detectarea stupefiantelor de la Aeroportul Cluj Napoca. De asemenea va fi prezent și GAO, cel mai tânăr exemplar canin din dotarea structurii noastre care în prezent se afla în perioada de acomodare.  Cu toții vor acționa alături de celelalte echipaje canine ale MAI pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranța publică pe perioada desfășurării evenimentului.

Având experienţa anilor trecuţi, reamintim că introducerea de substanţe psihoactive în România se pedepseşte conform legilor in vigoare. Ne dorim ca, prin toate aceste activităţi, să contribuim la asigurarea unui climat lipsit de pericole si toţi participanţii la festival să se bucure de atmosfera de magie în condiţii de siguranţa”, au mai spus reprezentanții Poliției de Frontieră Cluj.

Comentarii Facebook