Turist clujean, în vizită la Capitală: „O fi Clujul „fruncea”, dar Bucureștiul e mult mai VERDE! Așa arată niște străzi verzi” - FOTO


Clujul pretinde a fi principalul competitor al Bucureştiului prin standardele de viaţă ridicate pe care le oferă. Însă, deși Bucureştiul este oraşul cu cel mai mare număr de locuitori, cel mai important centru industrial şi comercial din ţară, orașul reușește să fie și mult mai verde decât „capitala Ardealului”. 

Clujenii i-au reproșat lui Emil Boc de nenumărate ori că a acceptat prea multe betoane în oraș, în cazul unor proiecte de modernizare a unor zone verzi din Cluj-Napoca, cum ar fi Parcul Ștefan cel Mare sau malurile Someșului. 

a3.jpeg

foto. București - zona Pipera

Însă, problema nu este doar la noile proiecte, centrul Clujului în sine nu arată prea verde. Copacii plantați în ultimii ani în centrul orașul par mai mult un „accesoriu” rar, decât un element integru al vieții urbane. 

foto. Cluj-Napoca - Casa de Cultură a Studenților

beton.jpeg

„O fi Clujul „fruncea”, dar Bucureștiul e mult mai verde! Așa arată niște străzi verzi, nu știu cum să explic starea, dar altfel se simte când natura e lăsată să-și facă treaba, să fie mai sălbatică. Copacii nu sunt accesorii, nu înțeleg de ce administrația insistă pe uniformizarea zonelor verzi din oraș”, a transmis un cititor pentru Știri de Cluj. 

foto. București - zona Pipera

a4.jpeg

Comentarii Facebook