Tupeu sau prostie? un clujean a ajuns în arest după ce a fost prins beat la volan și fără permis de două ori la rând



Poliţiştii clujeni au reţinut un bărbat care a fost depistat în două zile consecutive la volanul unui autoturism, deşi se afla în perioada în care dreptul de a conduce îi era suspendat. De asemenea, de fiecare dată, cel în cauză a refuzat atât testarea cu etilotestul, cât şi prelevarea probelor biologice.

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au depistat un bărbat, de 26 de ani, din comuna Floreşti, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.1, deşi se afla în perioada în care avea dreptul de a conduce suspendat”, anunță IPJ Cluj.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, i s-a cerut să efectueze testarea cu aparatul etilotest, dar acesta a refuzat atât testarea cu etilotestul, cât şi recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acelaşi bărbat a fost depistat de poliţişti şi la data de 8 iunie a.c, în jurul orei 23.00, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localităţii Floreşti. Şi la acea dată, cel în cauză avea suspendat dreptul de a conduce şi a refuzat testarea şi prelevarea probelor biologice de sânge.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de bărbat, urmând a fi prezentat magistraţilor pentru dispunerea altor măsuri.

Bărbatul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Comentarii Facebook