Tupeu maxim la senatorul de Cluj, Alexandru Cordoș. Cu procurorii DNA pe cap, și-a sunat fiica să ascundă o geantă cu acte

 

Procurorii DNA susțin în referatul prin care au cerut arestarea pe 30 de zile a soției senatorului Alexandru Cordoș că parlamentarul dădea telefoane în timpul percheziției, pentru a ascunde probe. 

 

Procurorii DNA au descins joi dimineața la biroul soției senatorului, Mihaiela Cordoş, referent la Spitalul Clinic Județean Cluj, și au făcut o percheziție. Senatorul PSD Cluj a aflat despre cele întâmplate și a început să își sune fiica. 

 

După ce organele de urmărire penală s-au deplasat la biroul inculpatei Mihaiela Cordoş, iar membrii familiei au aflat de acţiunea organelor de urmărire penală, în vederea ascunderii unor mijloace de probă, de îndată, la solicitarea lui Alexandru Cordoş, Andreea Alexandra Cordoş s-a deplasat în comuna Floreşti, la locuinţa unei prietene, unde a dus, spre a fi ascunsă, o geantă cu mai multe bunuri. Există suspiciunea reală că în geanta respectivă sunt înscrisuri sau bunuri care au legătură cu activitatea infracţională reţinută în sarcina inculpatei Mihaiela Cordoş. Având în vedere cele expuse, există o suspiciune reală că se încearcă împiedicarea desfăşurării normale a anchetei penale, prin ascunderea unor mijloace de probe incriminatoare pentru inculpată”, se arată în referatul procurorilor.

 

În geantă au fost găsite acte privind împrumuturile făcute de Mihaiela Cordoş pe numele mai multor persoane și înscrisuri cu cei care i-au dat mită pentru a obține posturi la diverse instituții publice. ”În mod evident, s-a dorit ascunderea acestor documente, deoarece există suspiciunea reală că o parte din valoarea creditelor a fost achitată cu sume provenind din activitatea infracţională desfăşurată de inculpată. De asemenea, au fost identificate înscrisuri referitoare la o parte din cumpărătorii de influenţă menţionaţi”, precizează anchetatorii.

 

Procurorii mai scriu că multe dintre persoanele ”ajutate” cu posturi în schimbul banilor nici măcar nu aveau calificarea necesară. 

 

Tot joi, 23 februarie, în timpul percheziției menționate mai sus, a fost interceptată și o discuție telefonică între mama Mihaielei Cordoş, Nastasia Bara, și fiica acesteia, Adriana Gabriela Rus, care îi cerea să vină să ridice ”de la locuinţa familiei Cordoş, unde se afla, o plasă, rezultând din context că în interiorul acesteia s-ar afla bunuri/documente aparţinând familiei Cordoş”.

 

Discuţia dintre cele două a avut loc în contextul în care au luat la cunoştinţă faptul că se efectuează acte de urmărire penală faţă de Alexandru Cordoş, Andreea Alexandra Cordoş şi Mihaiela Cordoş. În cauză a rezultat că plasa la care a făcut referire Nastasia Bara a fost introdusă într-o maşină, proprietatea acesteia, care a fost parcată în spatele blocului unde se află locuinţa familiei Cordoş. Ulterior, cu ocazia percheziţiei autovehiculului, a fost identificată o plasă, în care erau introduse mai multe plicuri cu documente, rezultând că este vorba de acte referitoare la credite bancare”, completează procurorii DNA.

 

Mihaiela Cordoș a fost arestată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

 

Senatorul Alexandru Cordoș și fiica acestui sunt cercetați în stare de libertate. 

Comentarii Facebook