Trotuarul din fata Conti, ocupat luni seara de protestatarii Rosia Montana


Circa 100 de simpatizanti ai miscarii "Ocupati Conti", care reprezinta un protest fata de exploatarea aurifera de la Rosia Montana, s-au strans luni seara pe trotuarul din fata fostului Hotel Continental.

Simpatizantii miscarii nu au menifestat in niciun fel, dar au vrut sa "sarbatoreasca" victoria din prima parte a zilei, cand sase ecologisti au reusit sa se baricadeze in cladire si sa isi exprime dezacordul fata de proiestul initiat de compania Rosia Montana Gold  Corporation (RMGC). Vezi AICI imagini din timpul protestului.

Manifestarea de luni seara a inceput la ora 20.00, fara a fi organizata in niciun fel. "Pur si simplu am atras atentia asupra momentul din timpul zilei. Nu a fost nimic organizat, ci numai oamenii care au citit pe Facebook sau in presa care a prezentat protestul din timpul zilei. Am stat circa o ora si jumatate, dupa care ne-am imprastiat", a spus Adi Dohotaru, reprezentantul GAS (Grupul pentru Actiune Sociala).

La miscarea de luni seara au participat si cei 6 protestatari care s-au inchis in Conti mai bine de 6 ore. Acestia au stat la Sectia 1 timp de 4 ore, unde au dat declaratii, fiind eliberati in jurul orei 19.00.

 

Vezi mai jos imagini de la evacuarea protestatarilor baricadati in Conti...

Protest la Conti! Cei 6 ecologisti baricadati in cladire au fost evacuati cu forta de politisti VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook