Tribunalul Cluj a aprobat certificatul de urbanism de la Rosia Montana


Tribunalul Cluj a aprobat certificatul de urbanism de la Rosia Montana, respingand actiunea unor ONG-uri care se opun proiectului.

Asociatia Aurarilor Alburnus Maior si Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu au solicitat anularea certificatului de urbanism nr. 87/2010 emis pentru proiectul minier propus de Rosia Montana Gold Corporation. Tribunalul Bucuresti a respins in decembrie 2011 o actiune similara formulata de Greenpeace si Centrul de Resurse Juridice.

"Decizia de astazi reprezinta o noua victorie pentru comunitatea locala, pe drumul catre un viitor mai bun si catre miile de locuri de munca atat de necesare in acea zona. In ultimii ani, RMGC a castigat 15 procese importante, majoritatea initiate de cateva ONG-uri, care lupta impotriva crearii de locuri de munca si impotriva dezvoltarii economice. Progresele majore facute in evaluarea proiectului minier ne dau sperante ca ne indreptam spre o rezolutie cat mai rapida, care va avantaja comunitatea locala, patrimoniul si dezvoltarea durabila a zonei Rosia Montana", declara Dragos Tanase, directorul general al RMGC.

Reprezentantii Gold Corporation sustin ca proiectul va aduce peste 4 miliarde de dolari in economia Romaniei.

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) este o companie infiintata in anul 1997, in judetul Alba, in care actionari sunt compania miniera de stat Minvest Deva - cu 19,31 % si Gabriel Resources – cu 80,69%. RMGC urmeaza sa dezvolte cea mai moderna mina din Romania, la Rosia Montana, aducand beneficii importante economiei romanesti. in calitatea sa de mina model, Proiectul Rosia Montana va stabili un nou standard pentru mineritul aurifer responsabil, atat la nivelul  Uniunii Europene, cat si la nivel mondial.

 

Basescu cere aviz pentru lucrarile de la Rosia Montana! Avem nevoie de locuri de munca

Comentarii Facebook