Trenul Nokia asteapta semnalul de pornire! Angajatii de la fabrica de la Jucu vor face naveta cu trenul

 

Reprezentantii fabricii Nokia de la Jucu au trimis o cerere Regionalei CFR Cluj prin care solicita introducerea a cel putin 2 trenuri pe ruta Jucu de Joc - Cluj-Napoca, a declarat pentru Stiri de Cluj Gheorghe Surubaru, directorul Regionalei CFR Cluj.


Gara de la Nokia a fost terminata saptamana trecuta si dispune de un sistem modern de iluminat cu panouri solare. "Am investit acolo 900.000 de lei si am ajuns in situatia de a primi comenzi din partea firmelor care doresc ca faca transport. Prima a venit de la conducerea Nokia care ne-a trimis o solicitare in care ne spune cam cati angajati sunt si ne cere sa spunem de cate garnituri de tren ar avea nevoie", a declarat pentru Stiri de Cluj directorul Regionalei CFR Cluj.

Fabrica Nokia de la Jucu are 1.600 de angajati, dar 300 locuiesc in comuna, o parte in zona Gherla - Dej, asa ca trenul Nokia ar putea sa transporte cateva sute de persoane.

"Trebuie sa stim numarul exact de cereri pentru a ne adapta. Ei au spus ca vor trenuri la 7.00 dimineata si la 19.00 cand ies oamenii din ture. Asta inseamna ca trebuie sa ajunga la Nokia la 6.20 si sa plece la 7.20 cu angajatii care au iesit de la lucru. Seara ar urma sa se repete acelasi scenariu. Trebuie sa vedem cati vor prefera sa foloseasca microbuzele, pentru ca le este mai comod. Sunt multe semne de intrebare, de aceea am cerut sa aflam numarul exact", a mai spus Gheorghe Surubaru.

Conducerea Regionalei CFR Cluj sustine ca in functie de raspunsul finlandezilor, spre Jucu ar putea sa mearga un automotor, care ar urma sa poarte numele de "Trenul Nokia", sau sa opreasca in statie un personal care circula pe ruta respectiva.

 

Gara Nokia de la Jucu de Jos ar putea sa reprezinte o importanta sursa de venit in cazul in care in parcul Tetarom III ar aparea si alti investitori. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, anunta ca sunt firme care vor sa investeasca 100 de milioane de euro la Jucu.

 

Comentarii Facebook